The Room VR: A Dark Matter

0
93

Godine 2012. grupa eks-Criterion programera koji su radili na Burnout seriji osnovala je Fireproof Games. Oni su objavili The Room, ćudljivog puzzlera koji je imao igrače koji manipulišu virtuelnom puzzle kutijom sa gotovo beskonačnom ponudom skrivenih pregrada. The Room je bila mobilni hit i pokrenula je nekoliko nastavaka koji su u potpunosti iskoristili dodirni interfejs mobilnih uređaja. Sa A Dark Matter, Fireproof njegovu seriju uvodi u odvažni novi svet virtuelne stvarnosti, i puzzle mehanike serije savršeno se prenose na ovaj medij.

Uprkos nazivu koji nagoveštava drugačije, The Room igre su prerasle mnogo više od jedne sobe. Tokom vašeg putovanja u A Dark Matter posećujete skladišta egipatskog muzeja, opustošenu katedralu i veštičiju udžericu. U svakom području vi otkrivate čudne kontracepcije i puzzle kutije, kojima možete fizički da manipulišete na različite načine. VR kontrole su intuitivne i pristupačne, jer jednostavno možete da posegnete i hvatate stvari sa kontrolerima na dodir, i voleli smo da procenimo kako svaka mašina radi sa našim golim rukama. Nakon petljanja sa nizom papučica, skinuli smo poklopac sa sarkofaga i vratili se u radost i užas. U drugoj oblasti smo uskladili simbole u ​​knjizi sa pravopisima i dodali sastojke u kipući kotao, a zatim gledali u čudu dok lonac priziva četvrto magično ogledalo.

The Room VR A Dark MatterA Dark Matter-ove puzzle su pune nadprirodnog spektakla, ali lako je slediti temelјnu logiku. Međutim, znajući tačno gde dalјe treba da bude teško, jer interaktivne objekte možete lako da previdite ako niste pažlјivi. Srećom, vatrootporni sistem nagoveštaja samo je pritiskanje dugmeta. Pozvali smo ove nagoveštaje da nas gurnu u pravom smeru nekoliko puta, ali nikada nismo imali osećaj kao da su oni upropastili puzzle rešenja. Međutim, sukcesivni saveti tačno govore šta treba da uradite ako se potpuno zaglavite.

The Room VR A Dark MatterNa početku A Dark Matter-a, igrači preuzimaju ulogu policijskog inspektora čiji je zadatak da istražuje brojne slučajeve nestalih osoba rasprostranjene širom viktorijanske Engleske. Međutim, dok zaronite dublјe u ove slučajeve, otkrivate natprirodnu zavere koja uklјučuje entitet sličan Cthulhu i drevno egipatsko groblјe. Ova priča ne ide mnogo dublјe od početne zanimlјive premise i ostavlјa vam nekoliko razočaravajuće nerazrešenih misterija, ali ipak smo uživali u vožnji.

The Room VR A Dark MatterOno šta A Dark Matter-u nedostaje u razvoju zapleta, nadoknađuje se u atmosferu. Čak i dok igramo The Room na našem iPad-u, povremeno bi osećali potrebu da gledamo preko ramena. A Dark Matter podiže „sablasna okruženja serije“ na potpuno novi nivo. To nije tradicionalna horor igra; ne morate da brinete da li će vas napasti čudovišta, ali atmosfera je zastrašujuća. Tokom nekoliko trenutaka nismo mogli da se otresemo osećaja da nas neko drugi posmatra. Čak smo oklevali da se krećemo niz zamračenu dvoranu jer nismo bili spremni da se suočimo sa nepoznatim. Mnogo od ove pobolјšane atmosfere nastaje zbog urođene uronjenosti koju pruža VR, ali atmosfera A Dark Matter-a takođe neverovatno utiče i oduševlјava sama po sebi, i gotovo vredi i cene samog ulaza.

Uvek pronalazimo vreme za igranje novih nastavaka The Room-a na mobilnim uređajima, pa nam je bilo zanimlјivo da vidimo koliko se dobro ta formula prevodi u virtuelnu stvarnost. Srećom, savršeno je ukloplјen za VR, i ogoljena naracija čini ovo velikom šansom za novopridošle igrače da skoče na palubu. Puzzle-box igranje je odlično za VR, a Fireproof ćudljivo okruženje trebalo bi da oduševi lјubitelјe atmosferskog užasa. Na neki način, A Dark Matter je vrhunac svega što je Fireproof uradio na mobilnim uređajima, ali nadam se takođe nadamo da je to novi početak za seriju u VR-u.

.

The Room VR: A Dark Matter was last modified: 9 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Room VR: A Dark Matter appeared first on ITNetwork.

Original Article