The Pathless

0
622

Malo po malo, igre nastavlјaju da uče lekcije Breath of the Wild-ovog dizajna otvorenog sveta koji menja igru. Međutim, najveća iznenađenja nisu iz AAA, već iz indie naslova koji mogu da stvore osećaj razmere i čuda sa relativno malo, kao što je A Short Hike.

Još jedan takav primer je The Pathless, koji se oseća poznatim u njegovom ogromnom prirodnom otvorenom svetu prožetom misterioznim kulama i zagonetkama ugrađenim u drevne ruševine, kao i zapletom koji vam zadaje da na putu ukrotite četiri iskvarene božanske zveri da pobedite „ubicu bogova“ koji želi za sopstvenu besmrtnost da napravi „jedan istinski put“. Kao i Link, i vaš bezimeni lovac takođe poseduje super luk, ali ovde nema Master Sword-a koji bi to podržao.

Još važnije, bilo bi netačno nazvati ga oružjem, već alatom. Nikada se vaše znamenitosti ne treniraju na neobičnim divlјim svinjama ili jelenima koji lutaju inače tihim visoravnima, već na putovanjima, rešavanju zagonetki ili da, boss tučnjavama, mada ni ovde kontekst nije toliko u tome da se toliko porazi neprijatelј koliko to očistiti ga od njegovog prokletstva.

Ali njegov preokret je taj koji vam bukvalno iskače. Svet je ispunjen talismanima, čvorovima koji rade poput pojačivača zamaha, puneći vaš merač izdržlјivosti kada ga upucate, tako da možete da nastavite da jurišate – što vas takođe klizi na super Vanquish način dok vučete nazad tetivu. Još bolјe, pucajte u talisman dok skačete i krećete se dalјe u vazduhu. Kako je ovih čvorova tako puno, na ovaj način možete efikasno da se vežete na velike udalјenosti. Jednom kada otklјučate orlovskog saputnika, izvodlјivo je koristiti ih za klizanje svuda bez ikakvog dodirivanja tla, posebno dok vremenom otklјučate zaklopke koje omogućavaju da vas pernati prijatelј odvede na nove visine.

The PathlessAutomatski nišan je ono što ovu alhemijski brend streličarstva čini tako bez napora. Nikada ne morate da usporavate ili nespretno postavlјate bilo šta u nišanu sve dok je čvor u dometu. Ta vrsta pristupačnosti je ono što biste mogli da očekujete od stvaralaca koji stoje iza Abzu-a i Journey-a; minimalne linearne igre koje daju prioritet narativnim iskustvima u odnosu na igranje zasnovano na veštinama.

The PathlessThe Pathless bez obzira na to skreće ka tradicionalnijem igranju u smislu pametnih zagonetki i boss tuča, mada su osećaj i atmosfera ponovo prepušteni majstorskim rukama kompozitora Austin Wintory-a. Postoji mnoštvo zagonetki sa nežno uočlјivim šarama koje ne bi smele da vas zabrinjavaju dok razmišlјate kako da otvorite vrata ili upalite baklјe kako sa orlovskim pratiocem tako i sa lukom. Većina njih je takođe potpuno neobavezna, jer ćete brzo smisliti potreban broj amblema potrebnih za aktiviranje obližnjih kula, što vam omogućava da pređete na ukletog čuvara koji boravi unutra.

The PathlessBoss borbe koje nastaju su vrhunac, počevši od uzbudlјive jurnjave pre nego što se pretvore u obračune u areni. Ali ovi prizori takođe izbegavaju kažnjavanje koje se obično očekuje. Dobijte pogodak, i najgore što se ovde dešava je da za drugi pokušaj morate da stignete ili popnete se nazad. Šteta je relativna kada ne postoji zdravstvena traka. Uvek postoji osećaj opasnosti i rizika, ali ne morate da brinete da li ćete zaista da se opečete.

Pre nego što se suočite sa ovim prokletim čuvarima, morate da ih oslabite aktiviranjem okolnih kula, koje zauzvrat zahtevaju ambleme nagrađene ispunjavanjem mnogih zagonetki razbacanih okolo (većina njih nije obavezna, jer vam je potrebno samo nekoliko amblema da biste aktivirali bilo koji toranj). Samo prisustvo ovih razarajućih bioma koje zauzimaju, izgledajući poput užarenog oblaka glјiva iz dalјine, ostavlјa jezivu sliku, posebno u vreme kada su šumski požari postali prevelika stvarnost u Australiji i Americi.

Dozvolite da se plamen proširi i zahvati vas ako ste preblizu, a takođe morate da podnesete slabu tačku igre, jer ste prebačeni u opasnu zonu sa neinspirisanom stelth sekvencom. Lišeni skoka ili brzog kretanja, pokušavate da oporavite vašeg orla, izbegavajući vreli odsjaj vatrene zveri koja vreba okolinu. To samo ubija tempo igre koja je najbolјa kada vi ili vaše strele letite u pokretu.

Na kraju, ovi trenuci su dovolјno retki da ne pokvare veličanstvenost pokreta ostatak vremena, gde vam čak i zagonetke omogućavaju da na neočekivane načine ispucate strele. U skladu sa naslovom, u The Pathless možda neće biti mape, ali kada imate dovolјno mogućnosti da istražite vašu okolinu u vazduhu i ako okrenete preklopni duhovni vid na neaktivirane kule ili žarišta od interesa, navigacija je vetrić bez nereda. Ovo ostrvo se oseća prostrano, čak i ako ćete verovatno pokriti njegovo tlo za nekoliko sati, ali baš kao i svaka strela koju otpustite, ono pronalazi njegovu metu.

Dobro:

  • Strelјaštvo iz automatskog nišana čini radostan prelazak
  • Odlična atmosferska muzika
  • Pametna upotreba orlova saputnika u prelasku i slagalicama
  • Epske, ali pristupačne boss tuče

Loše:

  • Nevidlјivi /oporavak trenuci su dosadni

The Pathless was last modified: 28 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Pathless appeared first on ITNetwork.

Original Article