The Magnificent Trufflepigs

0
558

Iako simulatori hodanja mogu da budu deljivi, pošteno je reći da je podžanr fokusiran na narativ pružio neka zaista izuzetna iskustva tokom poslednjih nekoliko godina. Jedan od istaknutih primera je Everybody’s Gone to the Rapture, od programera The Chinese Room. Sada se vodeći dizajner Andrew Crawshaw vratio sa novim studijom Thunkd i novom igrom The Magnificent Trufflepigs.

Smešten u malom britanskom selu Stanning, The Magnificent Trufflepigs fokusira se na likove Bet i Adam-a dok učestvuju u metal detektorom vođenom lovu kroz polјoprivredna polјa u potrazi za nestalom, skupom naušnicom. Beth je pronašla jednu minđušu kada je bila dete, a nakon velike krize pokušava da ponovo poseti taj osećaj uzbuđenja, pozivajući Adam-a da pomogne.

Iz perspektive igranja, to znači metodično pročišćavanje farmerovih polјa u potrazi za skrivenim blagom. Igrač mora njegovim detektorom pokriti polјa pre nego što se baterija isprazni, koristeći lopatu i mistriju da iskopa blago i postane mnogo prizemniji vitez lopate . Ovo čini The Magnificent Trufflepigs lepim, opuštajućim poduhvatom, ukoliko igrač bude u dobrom raspoloženju.

The Magnificent TrufflepigsMeđutim, glavni fokus je više na odnosu između Adam-a i Bet. Svako otkriće na polјu farmera ima za rezultat tekstualni ili radio poziv sa Bet, dok je igra strukturisana u dane sa pauzama za ručak u kojima kroz razgovor dva lovca na blago saznate više o Bet i Stanning-u u celini. Sve to vreme igrač može da uživa u prelepom pejzažu sela, oponašajući isti onaj osećaj šumskog kupanja koji je tako dobro radio u Sunlight-u.

The Magnificent TrufflepigsNaglašavanje dijaloga znači da se The Magnificent Trufflepigs strukturno osećaju slično Firewatch-u, oživlјavajući taj isti osećaj intimnosti kroz dijalog na dalјinu. Stanning ima čak i očiglednu čudnu istoriju, mada se ona nikada ne upliće u zaplet na isti način kao Campo Santo-ov klasik. Ipak, u kratkim razgovorima o otuđenoj deci, jezivim smrtima i viđenjima NLO-a može da se pronađe neka spletka.

The Magnificent TrufflepigsThe Magnificent Trufflepigs su u njegovom najbolјem izdanju kada gleda šta odrastanje u malom gradu znači kao odrasloj osobi. Udublјujući se u pitanja ambicije i snova, suptilno pokriva kako bi gušenje malog seoskog života mogla da bude uteha nekome ko traži ili kako briga zbog nemanja izgleda za posao ili podrške porodice može da bude sloboda koja nekome treba da napreduje. Kao što i sama igra kaže, „radost ne mora da bude vezana za našu situaciju“.

Nažalost, The Magnificent Trufflepigs posrće u njegovom pisanju, što se ponekad čini previše ukočenim za igru u kojoj dijalog čini glavninu njenog iskustva. Iako je Firewatch imao fluidnost i humanost, The Magnificent Trufflepigs se oseća previše otvoreno u njegovom pristupu, koji bi možda mogao da se reši da je bilo više prostora za njegovo kratko vreme rada. Ovo kulminira završetkom igre, koji je u najmanju ruku malo zbrkan. Nešto od ovoga je rešeno igračkim performansama, jer su i Arthur Darvill kao Adam i Luci Fish kao Beth divni, radeći puno teških dizanja da bi zadržali igrača angažovanog. Nije dovolјno da stopira šira pitanja da postanu očigledna, već taktno pokreću priču kroz svaku scenu.

Sve u svemu, The Magnificent Trufflepigs je zanimlјiva priča vođena likovima koja ne ispunjava sasvim njen potencijal. Nedostaje nijansa koja je potrebna da bi bila zaista sjajna, posebno kada je u pitanju njena šira radnja, ali ovde ipak postoji šarm među njenim predstavama i solidnim prikazom života na selu.

The Magnificent Trufflepigs was last modified: 2 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Magnificent Trufflepigs appeared first on ITNetwork.

Original Article