The Longest Road on Earth

0
598

Narativne video igre mogu da imaju naviku da zasipaju igrača dijalogom i tekstom. Fallout 4 je navodno snimio 111.000 redova dijaloga, koristeći ga kako bi pružio kontekst i atmosferu u odnosu na postapokaliptični Boston. The Longest Road on Earth, programera Brainwash Gang i TLR Games, izbegava ovaj trend pružajući igru usredsređenu na likove bez redova dijaloga ili teksta zasnovanog na narativu.

Umesto toga, The Longest Road on Earth prenosi četiri priče u svet antropomorfnih životinja. Od miša koji živi u samoći do paralelnih života medveda i ptice koji rade za istu brodsku kompaniju, igra ima za cilј da pruži proniclјiv pogled na svakodnevni život potkreplјen originalnom ocenom. Igra mestimično dostiže njenu ambiciju, iako ne prevladava sasvim sve barijere koje sebi postavlјa.

Srećom, The Longest Road on Earth često pogađa prave note. Soundtrack za video igre programera Beicoli je zaista fantastičan, postavlјajući emotivan ton koji se često dobro veže za razmenu poruka svake priče, bilo kroz tekstove ili instrumentalne partiture. To je evokativni i sastavni deo dizajna The Longest Road on Earth i lepak koji drži njegov samosvojni, introspektivan stil zajedno, dobro se poklapajući sa njegovom crno-belom retro estetikom.

Igra takođe uspeva dobro da prikaže njene teme. The Longest Road on Earth je igra koja – bez ikakvih reči – prodorno govori o svakodnevnoj stvarnosti i putovanju u ovaj tonući žleb sa mesta mladosti i želјe. Bilo kroz volјeno vreme radnika koji svira klavir, ili kroz slična iskustva radeći dosadan posao na transportnom brodu i u kancelariji iste kompanije na kopnu, igra navodi igrača da se zapita kako su ovi likovi završili tamo gde su. The Longest Road on EarthNajbolјi deo The Longest Road on Earth vidi igrača kako kontroliše mladog losa. Ovaj deo se proteže kroz detinjstvo losa, od izlaska iz krevetića, igranja sa igračkama i disciplinovanja za nevalјalo ponašanje, sve do njegove sopstvene budućnosti kao roditelјa. Deluje kao minijaturna verzija Boyhood-a za video igre i zaista je odlična.

The Longest Road on Earth To je takođe nesumnjivo najuzbudlјiviji odelјak igre, iako po dizajnu. The Longest Road on Earth je osnovni u pristupu igranju, ograničavajući igrača na kretanje i pritiskanjem na jedan akcijski taster. Ovo se često usredsređuje na manualne zadatke poput spuštanja slušalica, trbušnjaka ili brisanja poda i vezuje se za akcenat igre u svakodnevnom životu. Igrač je prisilјen da nečujno sedi u vozu ili da sačeka da se lift spusti, dok partitura svira u pozadini.

Ovo je nažalost i ono gde The Longest Road on Earth pogađa nekoliko kamena spoticanja. Često je njegovo igranje namerno ponavlјano i dosadno, da bi se naglasilo loše, ali ovo nije uvek najzanimlјivije iskustvo igranja, posebno kada se neki odelјci povuku samo malo predugo. Na kraju, kad igrač jednom shvati tačku određene scene ili ako sam shvati šta se dešava, može da bude zamorno da se zadržite nakon ove tačke.

Nešto što je možda pomoglo je ako se igranje poveže sa muzikom The Longest Road on Earth. Imajući manje igračke radnje igrača koje izazivaju doterivanje soundtrack-a ili možda menjanje scene poput vožnje automobila što dovodi do radio efekta na partituri, samo igranje moglo bi da bude zanimlјivije. Na kraju krajeva, sa tako velikim naglaskom na muzici, bilo bi impresivno videti kako igra gura ovu mehaniku na zanimlјive načine.

Uprkos tome, The Longest Road on Earth i dalјe je relativno uspešan. Nјegov jedinstveni i zanimlјiv trik omogućava mu da dosegne mesta na koja druge indi-igre tek treba da putuju, mada upada u ograničenja sa koliko privlačna može da bude zahvalјujući njenom ritmu i samonametlјivoj restriktivnoj prirodi. Bez obzira na to, fanovi eksperimentalnih dela usmerenih na karakter verovatno će želeti da pokušaju, ito je koristan nacrt i za potencijalne buduće inovacije.

The Longest Road on Earth was last modified: 28 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Longest Road on Earth appeared first on ITNetwork.

Original Article