The House of the Dead: Remake

0
86

Količina novca koju smo potrošili na hranjenje arkadnih mašina da igramo The House of the Dead je nepristojna.

To je deo razloga zašto smo tako srećni što je sada dostupan na nizu konzola i PC-u. Još bolјe, to je rimejk koji sadrži dramatično pobolјšane vizuelne efekte i neke dodatke. Ali postoji jedna stvar koja zaista ometa ovaj remake of The House of the Dead: činjenica da ne možete da je igrate sa lakim pištolјem. Barem ne na konzolama, u svakom slučaju.

Ne želeći previše da se petlјaju sa klasikom, programeri MegaPixel Studio su ostavili meso The House of the Dead prilično netaknutim. To znači da ako skočite u arkadni mod naći ćete iste neprijatelјe na istim lokacijama. Samo sada sve ima svežu teksturu. Okruženje je detalјnije, a mnogi neprijatelјi koji vam prilaze golih zuba ili podignutog oružja sada su opasniji nego ikada. Ubacite pobolјšano osvetlјenje i neke druge moderne efekte i imaćete igru koja vas neće nužno oduševiti, ali izgleda lepo.

The House of the Dead Remake 1To je igra The House of the Dead: Remake koja će vas naterati da se vraćate. Jednostavnost sedenja i uništavanja zombija dok vaš lik prolazi kroz četiri poglavlјa nikada ne zastareva. To je uglavnom zahvalјujući činjenici da postoji više putanja kroz svako poglavlјe, pri čemu vaša ruta zavisi od vaših akcija. Na primer, pucajte u bravu na vratima dovolјno brzo i proći ćete kroz njih umesto da skrenete.

I postoji još jedna stvar kojoj treba težiti svaki put kada igrate: da pokušate da spasite što više naučnika. Redovno ćete ih susresti u opasnosti, a akcije će odrediti da li će živi izaći iz kuće. Uspejte i dobićete pobolјšanje zdravlјa. Neuspejte, i naći ćete vaše vreme sa igrom malo manje isplativo.

The-House-of-the-Dead-RemakePostoji, naravno, i aspekt jurnjave rezultata u The House of the Dead: Remake. Možete da igrate sa originalnim sistemom bodovanja ili novim modernim ekvivalentom, a od toga koliko ćete dobro nastupiti zavisiće koji od tri dostupna kraja ćete dobiti. Takođe postoji više nivoa težine; što više idete, više bodova ćete zaraditi.

Ostale nove funkcije u ovom rimejku The House of the Dead uklјučuju novi Horde mod, što verovatno nije ono što biste očekivali da treba da bude. Umesto da baca talase zombija na vas da vidite koliko dugo možete da preživite, on dramatično povećava broj njih prisutnih u igri. Tu je i galerija u kojoj možete da vidite podatke o neprijatelјu, a ako ste dovolјno dobri možete da otklјučate oružarnicu koja vam omogućava da koristite dodatno oružje i razne varalice.

The House of the Dead Remake 2Šteta je što bez mogućnosti da držite lažni plastični pištolј da pucate u ekran, The House of the Dead: Remake nema istu magiju koju smo iskusili u arkadama. Na PS4 verziji koju smo igrali za recenziju, imate opciju da cilјate levim ili desnim analognim džojstikom ili koristite ugrađeni žiroskop vašeg kontrolera. Neki će možda više voleti ovo drugo, jer nismo mogli da nastavimo sa time. Podrška za PS Move će takođe biti dodata u budućnosti. Ali neko zaista treba da napravi laki pištolј koji radi sa modernim televizorima.

Ipak, čak i sa problemima kontrole, The House of the Dead: Remake je dobra zabava. I dok će vam igranje trajati manje od sat vremena, ovo je vrsta igre kojoj ćete se vraćati iznova i iznova. MegaPixel Studio su uradili dobar posao da unesu novi život u klasik, iako je njegov rad donekle sabotiran činjenicom da su moderni televizori ugasili tradicionalno lako oružje. Nadajmo se da će se rešenje naći, i to uskoro. Ali do tada, razbijanje zombija pomoću kontrolera će biti dovolјno.

The House of the Dead: Remake was last modified: 26 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post The House of the Dead: Remake appeared first on ITNetwork.

Original Article