The Elder Scrolls 6 izlazi 2026. godine ili kasnije

0
65
the-elder-scrolls-6-izlazi-2026.-godine-ili-kasnije

Postaje sve nejasnije kada će se The Elder Scrolls 6 početi izdavati, jer je sam Microsoft predložio da bi mogao izaći već 2026. godine.

Daleke 2018. godine, kada je The Elder Scrolls 6 prvi put najavljen, niko od nas nije mogao da zamisli da pet godina kasnije nismo videli ni sekund gejmpleja. Ali evo nas, još uvek čekamo da vidimo više, i nemamo ni vremenski okvir izlaska, niti na kojim platformama će se čak i pokrenuti. Šef Xboxa Phil Spencer je ranije nagovestio da neće doći na PS5, a početkom ove godine je rekao da je igra barem pet godina daleko kao deo suđenja Federalne trgovinske komisije protiv Microsofta zbog njegove akvizicije Activision Blizzarda. Sada, međutim, opet kao deo slučaja, Microsoft izgleda tvrdi da bi mogao izaći već 2026. godine, i da će biti dostupan samo na Xboxu i PCu.

Prema tabeli koja pokazuje razne Bethesda igre i njen pristup nakon akvizicija od 2018. godine, datum izlaska The Elder Scrolls 6 još uvek treba potvrditi, “ali se očekuje [do] 2026. ili kasnije.” Tabela prikazuje druge igre poput Deathloop i Ghostwire Tokyo, koje su prvobitno bile ograničene na PS5 na konzoli ali su kasnije dobile Xbox izdanja, i Fallout 76, koji je pokrenut na svim glavnim platformama osim Switch.

Da bismo bili jasni, vrlo je malo verovatno da će igra biti objavljena 2026. godine, jer je razvoj tek pravilno počeo prošlog meseca. Kada je u pitanju ekskluzivnost za Xbox, još uvek nije baš jasno. Čak ni nedavno Spencer nije želeo da se obaveže da li će igra biti ekskluzivna ili multi-platforma, uprkos tome što je Starfield samo za Xbox i postigao je veliki uspeh. Sada kada je Starfield izašao, međutim, mnogo smo bliže dobijanju informacija o The Elder Scrolls 6, tako da verovatno neće proći mnogo vremena dok ne dobijemo nešto konkretno. Verovatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More