The Day Before prolazi kroz rebranding

0
76
the-day-before-prolazi-kroz-rebranding

The Day Before je veoma očekivani survival MMO „postavljen u smrtonosnoj, post-pandemijskoj Americi preplavljenoj gladnim zaraženim i preživelima koji ubijaju jedni druge za hranu, oružje i automobile“. Nažalost, sa svakim novim ažuriranjem razvoja, naslov izgleda sve više kao da se gubi u magli. Najnoviji neuspeh igre bio je zbog sporova oko trejdmarka koji se odnosi na njeno ime. Nakon toga, The Day Before je navodno spreman da dobije rebranding.

Kako je izvestio Zach Jackson putem australijske publikacije „Well-Played“, tim iza The Day Before je podneo novi trademark Uredu za patente i zaštitne znakove Sjedinjenih Država za ime DAYWORLD.

Naravno, dok bi to moglo da se odnosi na potpuno drugačiji projekat, upotreba reči „Day“ zajedno sa tekućim pravnim sporovima snažno sugeriše da će barem Dayworld biti rezervna opcija za survival MMO ako trenutno ime bude neupotrebljivo.

Kako je Jackson primetio, Dayworld je naslov trilogije knjiga Philipa José Farmera prvi put objavljen 1985. godine. Iako trenutno trejdmarkova vezanih za knjigu, moguće je da bi Fntastic mogao da se nađe u još jednoj pravnoj bitci ako Penguin Group sazna za ovo.

Moramo sačekati i videti, ali sa The Day Before (ili kako god se na kraju zove) još uvek planiranim da izađe 10. novembra, zvanična najava promene imena trebala bi doći pre ili kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More