The Complex

0
652

Za neke su igre način da pobegnu od svakodnevnog života. Način da upadnete u fantastično okruženje sa nekim od najneverovatnijih priča i likova. Sada, iako The Complex možda nije potpuno izvan svetova mogućnosti, posebno sa trenutnim događajima kakvi jesu, ne čini ga ni malo imerzivnim iskustvom.

The Complex je igra akcije uživo zasnovana na odluci, poput prethodnih igara iz Vales Interactive-a, i odluke koje morate da donesete su teške i moralno sive. Već u prvih 5 minuta The Comple-a morate da odlučite ko živi, a ko umire između dva lika. Naravno, nema ispravnog ili pogrešnog izbora, u zavisnosti od kraja koji cilјate. Ukupno ima 9 završetaka, tako da The Complex ima dosta mogućnosti za ponovljanje.

Ne odajući previše, priča se fokusira na Amy Tenent, koju vidimo kako tretira žrtve hemijskog napada u totalitarnoj državi Kindar. Brzo napred 5 godina i Amy je vodeća naučnica u napretku Nanocell tehnologije. Sada je, međutim, zaglavila u zaklјučanoj laboratoriji nakon što je osoba prevezena u objekat nakon sumnje na napad biološkim oružjem.

Na vama je da, kroz razne opcije, otkrijete zapetlјanu priču i dođete do zaklјučka, pri čemu svaka opcija utiče na ishod, kao i status odnosa između Amy i sporednih glumaca.

Glumci ima poprilično nezaboravnih lica poput Michelle Milett (Letterkenny, Bad Blood), Kate Dickie (Game ​​of Thrones, The Witch) i Al Weaver (Grantchester). Priča je takođe pisana od strane Lynn Renee Maxcy, jedna od Emmi nagrađenih pisaca ekipe koja je radila na priči The Handmaid’s Tale.

The ComplexPostoji nekoliko dodataka u The Complex koji je Wales Interactive dodao u poređenju sa njihovim prethodnim uživo akcijskim igrama. Na primer, postoji tragač za statusom veze u realnom vremenu. To pokazuje šta sporedni likovi osećaju prema Amy na osnovu različitih donesenih odluka. Ako tražite izazov, postoji dostignuće za završetak trke sa svačijom ocenom sviđanja, zbog nedostatka bolјeg termina, biti gotovo 50%, što nije lako.

The ComplexJedna osobina u kojoj smo uživali bila je Pause Choice opcija. To znači da, umesto da imate nekoliko sekundi da odlučite koji put akcije želite da preduzmete, neće biti vremenske trake i možete da uzmete koliko god želite. Cilј ovoga je pobolјšanje učešća publike tokom streamova uživo. Međutim, ako ste neodlučne prirode, ovaj izbor će vam pružiti malo dodatnog vremena za vaganje vaših mogućnosti.

The ComplexPostoji i Skip Scene opcija u slučaju da želite da ubrzate i pronađete što više završetaka. Ipak budite oprezni: ako preskočite scene prebrzo, označeni izbor će biti izabran kao vaš odgovor. Postoji i procena ličnosti za Amy na kraju svake trke koja pokazuje kakvu ste osobu osnovali na odlukama za to igranje.

The Complex nije tako dugačak, sve u svemu. Ako gledate sve scene u celosti i donosite odluke pre isteka vremenske trake, imate oko sat i po igranja. Naknadnim postupcims, sa preskakanjem scenama koje su već viđene, ovo se masovno smanjuje i potencijalno biste mogli da stignete do novog završetka za samo dvadeset do trideset minuta.

Postoji tako malo za žaljenje u The Complex-u. Priča je vrlo dobro napisana i krajevi su zaista teški za procenu. Ni razlike nisu male, što je dobro prodajno mesto.

Jedino što nas je uznemirilo, a to se možda svodi na naše nestrplјenje, je odlaganje između scena pri izabiranju opcije. Razumemo da postoje potrebe za odlaganjem kako bi se lјudima dalo vremena da odluče kojim će putem ići. Međutim, kada donesemo brzu odluku i moramo da sačekamo nekoliko sekundi pre nego što se priča nastavi, i za koju znamo da nije mnogo, može da se oseća malo razdvojeno. Kao što kažemo, to bi moglo da bude više lično pitanje, jer to nije ništa što se lomi. Pored toga The Complex je verovatno najbolјa igra o odlučivanju u živo, koju smo igrali.

Čak i ako nikada niste igrali ovako nešto i tražite nešto malo drugačije, ovo je definitivno nešto za početak. Imajući sve te više završetaka, igraćete u pokušaju da ih sve otklјučate, jer svaka odluka, iako izgleda trivijalno, može da ima veliki uticaj na krajnji rezultat.

Dobro:

  • Priča je fantastično napisana
  • Gluma je sjajna.
  • Višestruki završeci masovno pomažu sa ponovlјivošću

Loše:

  • Malo kašnjenje u radu nakon izbora može da uništi uranjanje

The Complex was last modified: 26 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post The Complex appeared first on ITNetwork.

Original Article