Testirao sam solarni panel s Aliexpress-a (100W za 100€ s PDV-om i besplatnom dostavom, Dokio DSP-100M)

0
115
testirao-sam-solarni-panel-s-aliexpress-a-(100w-za-100e-s-pdv-om-i-besplatnom-dostavom,-dokio-dsp-100m)

Evo još jedan video iz serije “probao sam kupiti da vi ne morate riskirati” – srećom i ovaj je pun pogodak. Riječ je solarnom kompletu sa monokristalnom solarnom pločom od 100W napona 18V, model Dokio DSP-100M, kontrolerom od 10A i ukupno 8 metara kvalitetnih, debelih kablova koji trenutno košta oko 105€ s PDV-om i besplatnom dostavom u Hrvatsku (dolazi iz Poljske). Možete ga naručiti na Aliexpress-u (komplet dođe u dva odvojena paketa, meni je prvo došao solarni panel, a kablovi i kontroler su došli u drugom paketu nekoliko dana kasnije):

Dostupni su i kompleti od 200 i 400 watt-a s jačim kontrolerima po cijenama od 187€ i 347€ (s PDV-om i besplatnom dostavom u RH).

Pogledajte video (zapratite me na Youtube-u: https://www.youtube.com/c/cile1977, pratite me i na Facebook-u: https://www.facebook.com/bswireless.brodski.stupnik/):

Kao što vidite, solarni panel je u aluminijskom okviru s kaljenim staklom, vodootporan je i može raditi na temperaturama od -45°C do 80°C. Radni napon mu je 18V, a maksimalna radna struja je 5.56A s tim da je kod mog testiranja bila i malo veća u idealnim uvjetima.

Komplet se čini kvalitetan i nije bilo nikakvih problema tako da ga preporučujem. U kombinaciji s akumulatorom je idealan za vikendice, kampiranje, navodnjavanje i slično – za rasvjetu, za napuniti mobitele i laptope, a sigurno može podnijeti i par sati TV-a dnevno (moderni LED telvizori ne troše puno energije, samo obratite pozornost na energetske naljepnice).

Read More

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.