TEST: Samsung Tab Galaxy A9+ je najbolji kućni prijatelj

0
85
test:-samsung-tab-galaxy-a9+-je-najbolji-kucni-prijatelj

Samsung Tab Galaxy A9+ stiže kao osveženje ponude u klasi pristupačnih tableta. Zašto tablet, a ne telefon? Zbog veličine ekrana? Jačina zvučnika vam je bitna? Velika baterija vam je presudna u odluci? To je generalno odlika svih tableta. Ovde testirani je koncentrisan na najbolji odnos cene i kvaliteta. To automatski znači da nije najbolji ni u jednoj kategoriji, ali da je ukupno gledano veoma konkurentan. Samsung je još jednom predstavio tablet koji se kandiduje za prvi izbor prosečnog korisnika.

Bez želje da upire prsom u vaš novčanik, Tab A9+ se ponosno javlja kao optimalna tabla za konzumiranje sadržaja. Ko želi, može i da pravi sadržaj, ali je ograničen na korišćenje prstiju. Olovka neki drugi put…

Zašto A9+? Moramo priznati da nam je veličina savršeno legla. Dovoljno je veći od najvećeg telefona, a dovoljno manji od laptopa. Kao što je tablet bio u svom nastajanju – negde između dva sveta, tako je i A+ u toj istoj poziciji. Nije glomazan, a opet je dovoljno veliki da bude ozbiljan konkurent televizoru, radiju i da vam služi za strimovanje muzike.

Samsung Tab Galaxy A9+

Fino je tanak i lepo leži u ruci. Sličnog je dizajna kao i top modeli istog proizvođača (na primer Samsung Galaxy Tab S9) i mnogo je sladak. Generalno je lak za korišćenje. Nema veliki ram oko ekrana, a opet ima dovoljno da ga možete držati kako treba i da ekran ne pritisnete slučajno. Nije mnogo težak (480g), što je za tablet sa ekranom od 11 inča super! Nećete osećati zamor nakon višečasovnog korišćenja.

Gledanje filmova je uživancija. Slika je pristojno velika, a zvuk dovoljno dobar. Srećom pa su video kodeci odavno savladani. Nema tog filma koji će praviti probleme. Ekran je TFT tipa i same boje nisu savršenstvo snova, a ni boje nisu iste iz svih uglova gledanja. Preporuka od nas je da tabletu kupite odgovarajući stalak i/ili futrolu. Tako će on stajati samostalno, a vi ćete imati obe ruke slobodne za ____________ (upisati po želji). Tab A9+ ima u jednom ćošku vešto skriven 3,5mm audio izlaz. Ok, nije skriven – jasno se vidi – ali nismo ga očekivali, pa ga nismo ni tražili. Ako ga ni vi ne budete tražili, imaćete četiri velika zvučnika za solidan zvuk; kako za praćenje filmova, tako i za slušanje muzike kao takve. Dobro se čuju svi žanrovi muzike, koji god da vam je ukus i afiniteti.

Ima malo interne memorije, te je bolje strimovati nego preuzimati sadržaj pa puštati direktno s tableta. Eventulano da nakon odgledanog filma/serije taj sadržaj obrišete, pa opet ispočetka.

Samsung Tab Galaxy A9+

Igranje igara na Tab A9+ je ok. Nije sjajno. Čipset nije u cvetu mladosti. Pravljen je pre dve godine, da bude konkurentan u srednjem cenovnom rangu i kao takav on radi posao. Ali, novije i zahtevnije igre se ne osećaju komforno kad ih pokrenete. Grafika neće biti top, a ni slika na jedanaestoinčnom ekranu. Ne secka, ali se vidi razlika naspram modela sa trenutno najboljim procesorima.

Testirani tablet je imao i uložak za SIM karticu. Uz današnje jeftine „data“ pakete kod operatera greota je da isti koristite samo kod kuće. Molimo vas da SIM karticu ne koristite i za razgovore. Ipak je Tab A9+ veličine kao notes B5 formata. Okolina će vas čudno gledati ako ga držite kraj uha i pričate. Mislite o tome.

Baterija će vam trajati dosta između dva punjenja. Razumljivo, treba joj dosta i da se napuni. E da, za punjač se sami morate snaći. Mi smo punili na 15W, koliki je i njegov maksimum, i trajalo je satima. Tačnije tri sata. Najbolje je da tablet punite preko noći.

Samsung Tab Galaxy A9+

Samsung Tab Galaxy A9+ specifikacije:

OS

 Android 13; One UI 5,1

Čipset

 Qualcomm SM6375 Snapdragon 695 5G (6 nm)

Memorija

4/63 GB

Kamera

8 Mpx / 1080p@30fps; 5 Mpx / 1080p@30fps

Ekran

TFT LCD, 90Hz, 11“, 1200 x 1920 px, (206 dpi)

Povezivanje

LTE, WiFi ac, BT 5.1, GPS, USB Type-C 2.0

Dodatno

4 zvučnika

Baterija

Li-Po 7040 mAh

Dimenzije

257.1 x 168.7 x 6.9 mm, 480 g

Fino odmerene specifikacije, dobra veličina, autonomija

TFT ekran, nema punjač, malo interne memorije

Cena: 37.999 RSD (za verziju sa 64 GB)

Read More