1. MSI X370 Gaming Pro Carbon2. MSI X370 Gaming Pro Carbon – Karakteristike3. MSI X370 Gaming Pro Carbon – Funkcionalnosti4. MSI X370 Gaming Pro Carbon – Bios, overklok5. Rezultati: Windows 10 sistemske performanse6. Rezultati: Windows 10 video, audio, foto7. Rezultati: Gejming performanse8. MSI X370 Gaming Pro Carbon – Zaključak


Test: MSI X370 Gaming Pro Carbon

MSI se pripremio da odgovori na potrebe tržišta nudeći niz različitih opcija za vlasnike mega popularnih Ryzen procesora. Nova AMD-ova platforma je doživela veliki uspeh i proizvođači matičnih ploča se agresivno bore za svaki procenat tržišta. MSI nam poslao dve nove ploče sa AM4 ležište, a krenućemo od vrlo zanimljivog X370 Gaming Pro Carbon modela namenjenom ljubiteljima kvalitetnih gejming modela koji žele da imaju resurse najboljeg čipseta na raspolaganju.

MSI X370 Gaming Pro Carbon

Nebojša Todorović

Test: MSI X370 Gaming Pro Carbon (Cena: oko 21.500 RSD ili 185 EUR)

 

Nova MSI ploča je odlično opremljen model iz, možemo reći, više srednje klase koja i dalje spada u red pristupačnih matičnih ploča imajući u vidu da se radi o modelu sa trenutno najboljim AM4 čipsetom i nizom mogućnosti koje je čine vrlo svestranim izborom. Idejno je namenjena gejming/overkloking populaciji, odnosno entuzijastima koji žele nešto više od “vanila” ploče. Kao takva, ova ploča odiše karakterom i atraktivnim dizajnom kakav svaki entuzijasta želi u svom kućištu.

 msi_x370_gaming_pro_carbon_012_s.jpg

Naravno, to znači da ploča vrvi od različitih mogućnosti na polju LED osvetljenja, pa tako osim što je lepo osvetljena sama po sebi, tu su mogućnosti povezivanja LED traka i njihova softverska kontrola. MSI naziva ovu tehnologiju Mystic Light Sync, a pored toga što je moguće nadovezati dve LED trake sa 4-pin konektorom, tu je i opcija sinhronizacije sa sertifikovanim komponentama ne samo iz MSI-a, već i od proizvođača kao što su Corsair, SteelSeries, Razer, G.Skill, HyperX, CoolerMaster itd. Naravno, bitno je da se radi o proizvodima koji su predviđeni za rad sa Mystic Light Sync, a to možete proveriti na sajtu proizvođača ili tako što nađete logotip ove tehnologije na samom pakovanju. Štaviše, pored klasične softverske kontrole putem BIOS-a i/ili Windows programa, moguće je čak i daljinsko podešavanje putem Android ili iOS aplikacije što je veoma elegantno i futurističko rešenje koje nam se dopada.

 msi_x370_gaming_pro_carbon_009_s.jpg

No dobro, nije zlato sve što sija, pa tako sav ovaj stil koji dolazi sa naprednim LED osveljenjem ne bi imao nikakvu vrednost da  MSI X370 Gaming Pro Carbon nije odličan na ostalim poljima, pa tako krenimo redom. Pre svega, pakovanje je spartansko i nema mnogo o čemu da se govori. Tu su samo najosnovniji elementi opreme, pa ako izuzmemo adapter za LED trake, sve ostalo spada u standardnu opremu. Par SATA kablova, dokumentacija i disk sa drajverima. Ovo je aspekt na kome većina proizvođača štedi kod proizvoda koje želi da smesti u određenu kategoriju i to je upravo najmanje bolna tačka za smanjivanje troškova.

 msi_x370_gaming_pro_carbon_001_s.jpg

 msi_x370_gaming_pro_carbon_003_s.jpg

 msi_x370_gaming_pro_carbon_004_s.jpg

msi_x370_gaming_pro_carbon_005_s.jpg

msi_x370_gaming_pro_carbon_006_s.jpg
Article source: https://www.benchmark.rs/artikal/test_msi_x370_gaming_pro_carbon-4474