Tesla navodno lažirala video s Autopilotom

0
48
tesla-navodno-lazirala-video-s-autopilotom

Mikroprinc


PCPress.rs ImagePopularni video iz 2016. godine, u kojem Tesla vozilo samo vozi, navodno je lažan. Informaciju je podelio Ashok Elluswamy, direktor odela za Autopilot softver, pa mnogi veruju da nema razloga za sumnju da su te tvrdnje tačne.

PCPress.rs Image

Elluswamy je na saslušanju potvrdio da je video naslovljen “Full Self-Driving Hardware on All Teslas” snimljen da bi prikazao ono što bi jednog dana moglo da bude moguće, a ne ono što kupci već mogu da očekuju. Musk je podelio link na Twitteru, a tom prilikom je napisao „Tesla vozilo samostalno vozi“. Na snimku se vidi kako se vozilo kreće, te se parkira i zaobilazi prepreke, poštuje semafore. U opisu stoji da je „osoba za volanom tu samo zbog zakona i da ne radi ništa – vozilo je potpuno autonomno“.

I don’t know if I can put into words how terrible this is, but I’ll try.

This quote is from a deposition of Ashok Elluswamy, Tesla’s Head of Autopilot Software relating to the 2018 fatal Autopilot crash of Walter Huang.

He doesnt know what an Operational Design Domain (ODD) is. pic.twitter.com/SqeE7xp2m4

— Mahmood Hikmet (@MoodyHikmet) January 15, 2023

Elluswamy danas kaže da je vozilo bilo programirano za određenu rutu, što znači da u tom trenutku nije bilo sposobno da automatski planira put nepoznatim trasama. Dodao je i da taj Autopilot nije mogao da prepoznaje svetla na semaforu, a rekao je da se ne seća šta je tačno radila osoba za volanom.

Izvor: The Verge

SBB


Tagovi: ,