Tesla: Kad se auto zaključa zbog servera

0
74

Tesla vozila su postala deo realnosti, pa brojne funkcije koje nude više nisu ništa neobično. Ipak, s vremena na vreme se dogodi da neka zakaže, a rešenja za moderne probleme se bitno razlikuju od onih starih, kad je sve moglo da se premosti i zakrpi.

PCPress.rs Image

Naime, radi se o tome da je određeni broj vlasnika Tesla automobila naišao na probleme zbog kojih im je odsečena komunikacija s vozilima. Do problema je došlo zbog komplikacija sa serverima kompanije, a korisnici nisu mogli da otključaju vozila, niti da sa njima uspostave vezu.

Checking …

— Elon Musk (@elonmusk) novembar 19, 2021

Problemi su počeli 19. novembra, kada je Tesla aplikacija počela da prikazuje “500 server error” kad god bi se pokušala komunikacija s vozilom. Vlasnici su problem objavili i na Twitteru, nakon čega je Elon Musk napisao da se radi na rešavanju.

Should be coming back online now. Looks like we may have accidentally increased verbosity of network traffic.

Apologies, we will take measures to ensure this doesn’t happen again.

— Elon Musk (@elonmusk) novembar 20, 2021

Pojedini modeli su mogli da se otključaju preko “Phone Key“, a oni koji tu opciju nemaju ostali su zaključani. Modernost je tako donela nova opravdanja: „Ne dolazim na posao zbog Tesla servera“. Ako je verovati tvitovima Elona Muska, već je 20. novembra sve počelo da se vraća u normalu.

Izvor: Bleeping Computer

The post Tesla: Kad se auto zaključa zbog servera first appeared on PC Press.Original Article