Tesla bez kreditiranja konačno došla do pozitivnog poslovanja

0
97

Ovo je bio osmi profitabilni kvartal za redom za Teslu, ali prvi za koji se zaista može reći da je kompanija profitabilan proizvođač automobila. Tesla je objavila da je u drugom kvartalu 2021. ostvarila dobit od 1,1 milijarde dolara.

Tesla bez kreditiranja konačno došla do pozitivnog poslovanja.

Model 3 i Model Y najprodavaniji u ovom kvartalu

Kompanija je postigla uspeh uprkos gubitku od 23 miliona dolara na svojoj velikoj bitkoinskoj opkladi i globalnoj nestašici čipova. Sve u svemu, Tesla je u ovom kvartalu ostvarila prihod od 11,9 milijardi dolara. Model 3 i Model Y ponovo su dominirali na tržištu, još jednom dokazujući da postoje kupci za električna vozila po pristupačnijoj ceni. Tesla je isporučio preko 200.000 automobila Model 3 i Model Y u kvartalu, u poređenju sa 1.895 prodatih limuzina Model S. T

Kompanija će imati još veće kapacitete kada počne da proizvodi vozila u dve fabrike koje gradi u Teksasu i Nemačkoj. Iako gradnja sporo napreduje zbog kršenja zakona o životnoj sredini i birokratiji, Teslina fabrika u Teksasu gradi se skoro jednako brzo kao i ona koju je kompanija izgradila u Kini. Tesla je objavio da je ponovo odložio lansiranje svog polu kamiona do 2022. Iako je vozilo u osnovi spremno za proizvodnju, povećanje broja kamiona smanjilo bi dostupnost sledeće generacije 4680 baterijskih ćelija koje su potrebne za Cybertruck i Model Y koji će biti izrađeni u Teksasu.

Izvor: The Verge

The post Tesla bez kreditiranja konačno došla do pozitivnog poslovanja first appeared on PC Press.Original Article