Teške odluke: HBO otkazao seriju Westworld

0
95

Neke serije traju čitavu deceniju, druge pak ne prežive ni prvu sezonu. Odluke se donose na osnovu zarade, pa ono što ne donosi prihode brzo odlazi u zaborav. Red je došao i na seriju Westworld.

PCPress.rs Image

HBO je Westworld otkazao uoči finalne sezone, što je posebno surovo. Glavni razlozi su to što serija mnogo košta, a broj gledalaca već neko vreme opada (sigurno je da su važnu ulogu odigrali i oni koji omiljene serije gledaju preko piratskih sajtova). S prikazivanjem se počelo 2016. godine, a četvrta sezona se završila u avgustu. Izgleda da nije donela očekivane rezultate, pa je HBO ljubitelje serije neprijatno iznenadio odlukom da pete sezone neće biti.

Serija je čak 54 puta nominovana za nagradu Emy, ali to na kraju ništa ne znači. Westword je s prvom sezonom obarao rekorde gledanosti, ali je gledalaca sa svakom sledećom bilo sve manje. Moguće je da će se odluka promeniti ako se ispostavi da je za novu sezonu zainteresovano dovoljno korisnika, ali se na neke otkazane serije čeka već godinama – na primer na Mindhunter.

Izvor: Ars Technica

The post Teške odluke: HBO otkazao seriju Westworld first appeared on PC Press.Original Article