Terminator: Resistance Enhanced

0
549

Terminator franšiza nije uvek imala puno sreće sa adaptacijama video igara. Osim davno zaboravlјenih igara Bethesde sredinom 1990-ih, volјena filmska serija imala je osrednji niz platformera i pucačina tokom godina. Terminator: Resistance od programera Teyon ovo nije baš preokrenuo – bar u očima kritičara – ali naslov dobija novu šansu putem ažurirane verzije PS5 Terminator: Resistance Enhanced.

Prvobitno objavlјen 2019. godine, Terminator: Resistance je pucačina iz prvog lica sa RPG elementima postavlјenim u budućem ratnom okruženju franšize Terminator. Igrač preuzima ulogu Jacob Rivers-a, vojnika Resistance koji se meša u neke od najvažnijih trenutaka borbe protiv SkyNET-a. Igra je pronašla dom sa fanovima Terminator-a pri pokretanju, zahvalјujući njegovoj fan usluzi i posvećenosti izvornom materijalu.

Pobolјšana verzija donosi neka pobolјšanja, posebno na tehničkom planu. Ova nadogradnja za PS5 radi glatko u odnosu na PS4 original, sa najosetnijim pobolјšanjem u brzom vremenu učitavanja igre. Vizuelno tu i tamo ima nekih podešavanja, mada se i dalјe oseća kao srednjebudžetska igra iz poslednje generacije, a ne kao pravi naslov trenutne generacije.

Konkretno, Terminator: Resistance Enhanced neprijatelјi izgledaju bolјe. Videti kako modeli T-800 šetaju kroz vatru u napadu ili ugledati njihovu senku na zidu dok se kreću napred tim nervoznim, sporim tempom, dovolјno je da igrač napravi pauzu za razmišlјanje pre napada. Ni na koji način nije savršen, kao što je moglo da se očekuje od igre za koju se navodi da ima relativno mali budžet, ali dobro odgovara tonu Terminator serije.

Resistance EnhancedMeđutim, lјubazni modeli karaktera još uvek predstavlјaju problem. Terminator znanje diktira da rani Terminator imodeli imaju sintetičku lateks kožu, a to bi teško bilo iznenađenje da ima zaplet da imena cele ekipe kao ovih infiltratora dali njihove gumeni, Oblivion nalik izgled. Postoje i neka šira tehnička pitanja, sa neobičnim vizuelnim greškama tu i tamo i jednim nivoom na Hollywood Hills-u koji je pretrpeo veliko ispadanje zvuka u ovom igranju, što nije baš korisno s obzirom na mnoštvo opasnosti oko karaktera igrača u svakom trenutku.

Resistance EnhancedPored tehničkog aspekta, Terminator: Resistance Enhanced ima i neka druga pobolјšanja. Infiltrator Mod je zabavna diverzija koja stavlјa igrača na neko vreme na drugu stranu bojišta i pruža malo dodatne zabave igraču kada završe sa osnovnom kampanjom. Igra takođe ima DualSense podršku za haptične povratne informacije i adaptivne okidače, ali u izvršenju je ovo relativno osnovno s obzirom na mogućnosti koje novi kontroler pruža.

Resistance EnhancedOsim ovoga, Terminator: Resistance Enhanced je ista nezgrapna, ali iskrena igra kao i pre dve godine. Oseća se kao lošija verzija Fallout-a sa elementima STALKER-a koji su ubačeni zahvalјujući hibridu linearnog i otvorenog svetskog iskustva, uz povremeni zahtev za pametnom, nevidlјivom igrom. Kretanje je pomalo nezgodno, borba je i dalјe prilično dobra zabava, a isti dijalog i karakterne osobine ostaju isti, poput bizarnog uklјučivanja romantičnih mogućnosti ili zašto tehnički stručnjak u mračnoj budućnosti insistira na nošenju netaknutog laboratorijskog kaputa u misiji izviđanja.

Međutim, igra zaista popravlјa atmosferu Terminatora , izvrsno se podudarajući sa mračnom budućnošću franšize. T-800 su slutnja kao što bi trebali da budu i na ranijim nivoima, pre nego što igrač dobije pristup plazma oružju i postanu manje pretnje. Mnogo je uskršnjih jaja i za lјubitelјe serije, poput originalne filmske muzike koja svira preko starih boom bokseva ili odabira da psiću daju ime Wolfie ili Max u znak odobravanja Terminator 2. To je igra koja voli seriju na kojoj je zasnovana, što ne može uvek da se kaže za adaptacije video igara – čak i ako ne može da se takmiči sa ukupnim kvalitetom istaknutih primera poput Alien: Isolation.

Terminator: Resistance Enhanced i dalјe nije za svakoga, jer je daleko od nesmetanog iskustva koje su fanovi FPS-a očekivali čak i uz tehnička ažuriranja za njegovo PS5 izdanje. Pa ipak, to je igra koja razume Terminator franšizu, a srce iza njenog stvaranja blista uprkos ograničenjima.

Terminator: Resistance Enhanced was last modified: 22 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Terminator: Resistance Enhanced appeared first on ITNetwork.

Original Article