Tencent namerava da kupi još gejming studija u Evropi

0
47

Tencent je godinama povećavao svoj portfolio ulaganja u video igre. Kompanija poseduje manjinske udele u mnogim izdavačima i studijima širom industrije, ali nema toliko većinskih udela ili studija u potpunom vlasništvu. To bi se uskoro moglo promeniti, jer izvori tvrde da Tencent sada planira da bude agresivniji u potrazi za studijima.

Prema Rojtersu, Tencent „resetuje“ svoju strategiju spajanja i akvizicija kako bi se više fokusirao na kupovinu većinskih udela u „prekomorskim“ studijima van Kine. Ovo je prema izvorima sa „direktnim saznanjem“ o toj stvari.

Zanimljivo je da je Tencent očigledno posebno zainteresovan za studije igara i gejming franšize u Evropi. Sa kompanijama kao što su Microsoft, Embracer Group, Netflix, Sony, Epic Games i drugi koji žele da steknu više studija, Tencent će ući u trku za slobodnim studijima

Tencentov CSO, Džejms Mičel, rekao je u nedavnom pozivu za zaradu da će kompanija „nastaviti da bude veoma aktivna“ u kupovini studija van Kine, što je u skladu sa novim izveštajima o promeni strategije Tencenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Tencent namerava da kupi još gejming studija u Evropi appeared first on PLAY!.

Original Article