Tencent kupuje studio Sumo za više od milijardu dolara

0
237

Kako se čini, ova gamedeveloperska godina će biti jedna od najvećih po pitanju akvizicija. Veliki Tencent koji mlati velike pare na naslovima COD Mobile i PUBG Mobile, odlučio je kupiti britanskog developera Sumo Group, tvrtke koja je zaslužna za naslove LittleBigPlanet 3, Crackdown 3 i Sackboy.

Za preuzimanje Sumoa, kineskom konglomeratu neće biti teško iskeširati čak 1,26 milijardi dolara. Time Tencent potvrđuje da je trenutno najveća gaming kompanija na svijetu koja ima udjele kod brojnih velikih izdavača, uključujući Epic Games, Activision Blizzard, Ubisoft, Bluehole, Paradox Interactive, Supercell, Grinding Gear Games i Yager, zajedno s komunikacijskom platformom Discord.

Akvizicijom Sumoa Tencent još više ojačava svoje AAA igre, ali i indie studije koji već uključuju The Chinese Room (Everybody's Gone to the Rapture) i Red Kite Games, poznat po portu Two Point Hospital, a u veljači ove godine je kupio i poljski studio PixelAnt Games.

Nakon što je Microsoft kupio Zenimax, EA Codemasters, Sony Housmarque (Returnal), a Facebook BigBox VR, više nema nikakve sumnje da će ova godina biti godina akvizicija u gaming industriji.

Koliko će to biti dobro za gamere nije nam poznato ali možete očekivati hrpe "free-to-play" igara u kojima će se okretati milijarde dolara od kupnje kozmetike i loot boxeva, što je jedan od najjačih biznisa Tencenta po pitanju gaminga.

Original Article