Tencent Holdings suočava se sa izazovima u gejming poslovanju, ali sustiže druge u razvoju veštačke inteligencije

0
62
tencent-holdings-suocava-se-sa-izazovima-u-gejming-poslovanju,-ali-sustize-druge-u-razvoju-vestacke-inteligencije

Izvršni direktor i osnivač jedne od kompanija sa najvećim prihodom na svetu, Tencent Holdings, Poni Ma, izjavio je da se njegov konglomerat suočava sa velikim izazovima u gejming poslovanju. Ma je naglasio da, i pored toga, kompanija sustiže druge u razvoju veštačke inteligencije.

Maov govor, koji je održao na godišnjem sastanku kompanije ove nedelje, pokazuje zabrinutost zbog konkurencije koja uspeva da predstavi nove hit igre, dok Tencent zavisi od svojih postojećih laureata. Iako video igre čine veliki deo prihoda ovog tehnološkog giganta, Ma je priznao da su se suočili sa izazovima i da se osećaju kao da nisu ostvarili očekivane rezultate.

Ma je takođe izrazio zabrinutost za odbranu statusa Tencenta kao najveće kineske tehnološke kompanije u vreme intenzivne konkurencije i novih tehnologija. Ipak, on je naglasio da je Tencent sustigao druge u razvoju veštačke inteligencije, što pokazuje da kompanija ima potencijal da se prilagodi novim trendovima u industriji.

Pored toga, Ma je skrenuo pažnju na striming e-trgovinu, gde Tencent već nekoliko godina pokušava da unapredi platformu WeChat. Iako je WeChat najjača platforma kompanije, Ma je priznao da je neophodno pronaći nove inovacije kako bi se platforma održala relevantnom.

Iako kompanija trenutno ima izazove, ne treba zaboraviti da je Tencent nedavno kupio polovinu gejming kompanije Ubisoft. Ovo partnerstvo može doneti nove mogućnosti za Tencent u gejming industriji.

Ukupno gledano, iako se Tencent suočava sa izazovima u gejming poslovanju, kompanija uspeva da nadmaši druge u razvoju veštačke inteligencije. Ova fleksibilnost i sposobnost prilagođavanja mogu mu pomoći da ostane vodeća kineska tehnološka kompanija u vreme promena i konkurencije.

Česta pitanja (FAQ) na osnovu glavnih tema i informacija iznetih u ovom članku:

P: Kako je izvršni direktor kompanije Tencent, Poni Ma, opisao situaciju u gejming poslovanju kompanije?

O: Ma je izjavio da se kompanija suočava sa velikim izazovima u gejming poslovanju, posebno zbog konkurencije koja predstavlja nove hit igre.

P: Šta je naglasio Ma u vezi sa razvojem veštačke inteligencije?

O: Ma je istakao da je Tencent sustigao druge u razvoju veštačke inteligencije, što pokazuje da kompanija ima potencijal da se prilagodi novim trendovima u industriji.

P: Koju platformu je Ma spomenuo u vezi sa striming e-trgovinom?

O: Ma je spomenuo platformu WeChat, koju je kompanija Tencent koristila kao osnovu za unapređenje striming e-trgovine.

P: Kakav uticaj je imalo partnerstvo između Tencenta i gejming kompanije Ubisoft?

O: Partnerstvo je donelo nove mogućnosti za Tencent u gejming industriji.

P: Kako je opisana sposobnost kompanije Tencent da se prilagodi promenama i konkurenciji?

O: Iako se suočava sa izazovima, Tencent uspeva da nadmaši druge u razvoju veštačke inteligencije, što mu omogućava da ostane vodeća kineska tehnološka kompanija.

Definicije ključnih termina/jargona:

– Konglomerat: Velika kompanija koja poseduje više različitih biznisa ili delatnosti.

– Veštačka inteligencija: Grana računarstva koja se bavi stvaranjem inteligentnih mašina koje mogu izvršavati zadatke koji zahtevaju ljudsku inteligenciju.

– Gejming: Aktivnost igranja video igara.

– Hit igra: Popularna i uspešna igra koja privlači veliki broj igrača.

– Stream: Prenos podataka (udio, video, audio) u realnom vremenu preko interneta.

– E-trgovina: Elektronska trgovina, proces kupovine i prodaje proizvoda preko interneta.

Predloženi povezani linkovi:

Tencent: Zvanična veb stranica kompanije Tencent Holdings.

Ubisoft: Zvanična veb stranica gejming kompanije Ubisoft.

Read More