Portfolio kanala koje nudi telekomunikacioni operater, kompanija Telekom Srbija, proširen je za tri dodatna TV kanala i tri radio stanice koje će emitovati RTS, kao i za deset TV kanala koji će biti prenošeni putem kablovskih mreža i IPTV-a.

Kompanija SES Video obnovila je svoju saradnju sa kompanijom Telekom Srbija. Obe kompanije, koje su na srpskom tržištu sarađuju od 2011. godine, značajno su proširile područje svoje saradnje u junu 2017. godine, kada su počele sa emitovanjem šest televizijskih i četiri radio stanice, sve u posedu RTS-a.

Dodatni kanali RTS-a

Zahvaljujući novom ugovoru potpisanom u februaru 2018. godine sa kompanijom SES Video, kompanija Telekom Srbija počela je sa emitovanjem dodatna tri TV kanala: RTS 1, RTS 2 i RTS Poletarac. Kao rezultat novog ugovora, ukupno devet TV i četiri radio kanala emituju se putem ASTRA satelita na poziciji od 4,8 stepeni istočno.

Novi paket kanala dostupan na evropskom tržištu

Zahvaljujući ASTRA 3B satelitu, kompanija Telekom Srbija je od sada u mogućnosti da novi paket od 10 TV kanala distribuira svojim gledaocima širom Evrope, kao i u zemljama bivše Jugoslavije. TV paket trenutno obuhvata sedam TV kanala kao što su: Agro TV, Film Klub, Kitchen TV, Star TV i Ženska TV. Na leto će biti dostupna i tri dodatna kanala.

“Ovo je veoma bitan korak za nas, jer ćemo zahvaljujući ovoj saradnji biti u mogućnosti da lokalni i regionalni sadržaj isporučimo gledaocima širom Evrope”, kaže Marijana Vukašinović, Direktor sektora za upravljanje sadržajima u kompaniji Telekom Srbija. “Novi TV paket donosi širok spektar srpskih i regionalnih kanala. Sa kompanijom SES smo tokom godina sarađivali na mnogim projektima i ne bismo mogli da zamislimo boljeg partnera na kog bismo se oslonili.”

Izvor: Internet ogledalo

Original Article