Telegram, aplikacija za sigurnu i enkripcijom zaštićenu komunikaciju, popularna je u gotovo cijelom svijetu, a često izbacuje neke dodatne proizvode i usluge. Ovoga puta odlučili su se pokrenuti inicijalnu ponudu coina (ICO) kako bi prikupili novac za pokretanje vlastite blockchain kriptovalute TON (Telegram Open Network), i u tome su očito uspjeli.

Američkom su regulatoru SEC-u prijavili kako su prodajom digitalnih coina institucionalnim investitorima prikupili 850 milijuna dolara, a koje planiraju upotrijebiti za razboj TON blockchaina, razboj i održavanje Telegram sustava za dopisivanje, te slične druge svrhe. Ovo je tek prva faza Telegramovog ICO-a, a u drugoj koja će uslijediti u ožujku javnost će imati priliku investirati u istu stvar – što bi podiglo vrijednost ovog ICO-a na značajno preko milijardu dolara.

Čak i bez toga Telegram je oborio rekord i s 850 milijuna dolara, ostvarivši najveću inicijalnu ponudu digitalnih coina do sada. Ovaj iznos je više nego tri puta nadmašio najveći ICO do sada, onaj Filecoinov koji je prikupio 257 milijuna dolara.

Article source: http://www.bug.hr/kriptovalute/telegram-proveo-najvecu-inicijalnu-ponudu-coina-do-sada-2916