Telegram dodaje Priče za Premium pretplatnike

0
74
telegram-dodaje-price-za-premium-pretplatnike

BIZIT 23


PCPress.rs Image

Nova Telegram-ova funkcija Priče koja omogućava korisnicima da dele vremenski ograničene video zapise i fotografije sada je aktivna nakon što je izvršni direktor Pavel Durov prošlog meseca podelio da je ova funkcija u fazi testiranja (preko 9to5Mac). Za sada, kompanija dozvoljava samo svojim plaćenim Premium pretplatnicima da objavljuju Telegram priče.

PCPress.rs Image

Lansiranje Telegram Stories dolazi nakon što su rivalske aplikacije za razmenu poruka WhatsApp (sa statusima), pa čak i Signal, pokrenule sopstvene verzije. Durov je priznao da postoji neki unutrašnji skepticizam u pogledu toga da li su Stories dobra ideja – ali je podelio da tim sada „više ne može da zamisli Telegram bez njega“.

Snapchat je popularizovao format Stories pre nego što je Meta preneo ideju, ugradivši ih u Facebook, Instagram, Messenger i WhatsApp. NBA, TikTok i, neko vreme, Twitter sa Flotama su ih takođe isprobali. Telegram Stories takođe prati Meta-in priručnik tako što kopira BeReal-ov okretanje funkcije, uz podršku za istovremeno snimanje slika sa prednje i zadnje kamere. Durov je prošlog meseca objavio ovaj video pokazujući tu novu sposobnost, zajedno sa još nekoliko drugih.

Telegram nudi detaljnu kontrolu načina na koji se priče dele. Možete izabrati da istekne u vremenskim intervalima od 6, 12, 24 ili 48 sati ili čak da zadržite priču trajno zakačenu dok ne želite da je uklonite. Osim toga, svaka priča može imati individualna podešavanja privatnosti tako da samo željeni kontakti mogu da ih vide.

Izvor: TheVerge

PC Press Studio


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.