Telegram dobija Power Saver Mode, Playback Speed, nove interaktivne emodžije i još mnogo toga

0
75
telegram-dobija-power-saver-mode,-playback-speed,-nove-interaktivne-emodzije-i-jos-mnogo-toga

Telegram je uveo veliko ažuriranje svojih Android i iOS aplikacija.

PCPress.rs Image

Telegram je predstavio ažuriranje svojih Android i iOS aplikacija koje donose niz novih funkcija

Ovo ažuriranje donosi mnoštvo novih funkcija uključujući novi power saver mode, playback speed, nove interaktivne emodžije i vreme čitanja u grupama, između ostalog. Pored toga, ažuriranje takođe donosi poboljšanu folder podršku za iOS i dinamički redosled paketa stikera za svoje Android i iOS aplikacije. Dakle, evo svih novih funkcija koje dolaze u Telegram:

Telegram dobija novi režim uštede energije. Ova nova funkcija se može podesiti da se automatski uključuje kada baterija korisnika telefona dostigne određeni procenat i pomaže u očuvanju dragocenog veka trajanja baterije. Štaviše, kompanija kaže da korisnici iOS-a takođe mogu da koriste podešavanja za uštedu energije da ograniče ažuriranja u pozadini.

Kako se koristi: Settings > Power Saving.

Granularna brzina reprodukcije (Granular Playback Speed)

Telegram već omogućava korisnicima da promene brzinu reprodukcije video zapisa, podcasta i glasovnih i video poruka. Sada je kompanija poboljšala ovu funkcionalnost korišćenjem dugmeta 2x za odabir bilo koje brzine između 0,2x–2,5x.

Kako se koristi: Dodirnite tri tačke u blizini videa > Tap Playback Speed > Adjust the slider.

Vreme čitanja poruke u malim grupama

Grupe koje imaju manje od 100 članova sada će prikazivati potvrde o čitanju, što je u suštini vreme kada je svaka osoba pročitala vaše poruke.

Automatsko slanje linkova za pozivnice

Još jedna funkcija koju je Telegram uveo za svoje korisnike omogućava im da kontrolišu kome je dozvoljeno da ih dodaje u grupe. „Ako pozivate nekoga ko ovo ograničava, sada možete brzo da mu pošaljete link za poziv kao poruku“, napisala je kompanija u postu na blogu.

Kako se koristi: Settings > Privacy and Security > Groups and Channels.

Dinamički redosled paketa stikera

Sada korisnici Telegrama mogu da podese redosled svojih paketa stikera. „Od prethodnog ažuriranja, nedavno korišćeni paketi stikera pomeraju se na vrh vašeg panela radi lakšeg pristupa. Ako želite da vaši paketi ostanu tamo gde jesu, možete da dodirnete ikonu zupčanika na tabli sa stikerama i isključite Dynamic Pack Order“, dodala je kompanija.

Poboljšana folder podrška za iOS

Telegramovi iOS korisnici sada mogu jednim dodirom označiti sve razgovore u folderu kao pročitane. Prilikom prosleđivanja poruka, folderi se mogu koristiti za brzo pronalaženje pravog četa. Telegram je rekao da će ove funkcije doći na Android u jednom od narednih ažuriranja.

Novi animirani emoji

Telegram je takođe predstavio 10 novih prilagođenih paketa emodžija za Telegram Premium korisnike.

Novi interaktivni emojiji i reakcije

Telegram je takođe dodao šest novih emodžija u miks. Ovi novi emoji se takođe mogu koristiti kao reakcije.

Osim svega navedenog, Telegram je otvorio svoj program Great Bug Hunt za sve, tako da svako može prijaviti probleme u aplikaciji. „Dok radimo na sledećem ažuriranju, svi su dobrodošli da koriste bugs.telegram.org da prijave probleme našem timu i ostavljaju predloge preko suggestions.telegram.org“, napisala je kompanija.

Kompanija je takođe rekla da programeri botova sada mogu u potpunosti da lokalizuju svoje botove prevodeći opise botova i odeljke „Šta ovaj bot može da uradi?“ na više jezika.

Izvor: Techlusive

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.