Tekken franšiza prodata u preko 50 miliona primeraka

0
65
tekken-fransiza-prodata-u-preko-50-miliona-primeraka

Tekken je jedan od najprepoznatljivijih franšiza borilačkih igara, a serijal je čak oborio Ginisov svetski rekord za “najdužu video igru bez ikakvih značajnih razvojnih praznina ili ponovnih pokretanja”. Sa Tekken 8 na horizontu, tim iz Bandai Namco otkrio je još jedan veliki uspeh koji je franšiza postigla – sada su prodali preko 50 miliona kopija.

U intervjuu koji je sproveo Gamesindustry.biz, izvršni direktor Bandai Namco Europe ‘Arnaud Muller’ govorio je o nizu tema, od Elden Ring do Little Nightmares. Govoreći o predstojećem Tekken 8, Muller je otkrio da je serijal dostigao novi uspeh, rekavši:

“A onda [imamo] vrlo mali naslov zvani Tekken 8 za koji ste možda čuli. [Tekken] je prodao više od 50 miliona kopija kao franšiza, a Tekken 7 je prodao deset miliona kopija. Dakle, biće sjajno, biće veliko. [To] zaista podiže borilački žanr na novi nivo… Ovo je najbolje što može biti u smislu najboljeg iskorišćavanja Unreal Enginea i mogućnosti da se igra dotera do nivoa gde vizuelno izgleda zadivljujuće. Imamo velika očekivanja [za] Tekken 8.”

Prodaja od 50 miliona kopija stavlja Tekken otprilike u ravni sa Street Fighterom po prodaji, i iako zaostaje za nekim svojim savremenicima poput Mortal Kombat i Super Smash Bros (80 miliona i 70~ miliona respektivno), to je ipak ogroman uspeh vredan slavlja. Biće zanimljivo videti koliko će kopija prodati Tekken 8 kada se lansira 26. januara sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More