Tehnologija slična Uberu je pomogla Ukrajini da uništi ruski bataljon

0
71

Tehnologija ciljane artiljerije koja funkcioniše kao Uber aplikacija je pomogla Ukrajini da uništi skoro ceo ruski bataljon u jednom napadu.

PCPress.rs Image

Times prenosi da je Ukrajina uspešno uništila ruski bataljon koristeći se tehnologijom sličnom Uber aplikaciji. U ovom napadu se koristio sistem svesti o situaciji koji su razvili ukrajinski programeri u saradnji sa britanskim kompanijama za digitalno mapiranje. Kao rezultata imali su smanjeno vreme ciljanja sa 20 minuta na jedan minut. Brzina reakcije je omogućilla da napad bude efikasan.

Ova tehnologija je slična Uberovoj tehnologiji privlačenja, gde se locira putnik i dodeljuje se najbliži dostupni vozač. U slučaju vojnog napada se identifikuje meta i bira brzi artiljerijski minobacač, raketa ili borbeni dron koji je u dometu.

Kako se podaci dobijaju u realnom vremenu od strane izviđačkih dronova, pametnih telefona i GSP-a u sistem se unosi precizan položaj vojske. Dobijene informacije obrađuje softver koji zatim donosi odluku o načinu napada.

Izvor: The Times

The post Tehnologija slična Uberu je pomogla Ukrajini da uništi ruski bataljon first appeared on PC Press.Original Article