TCL predstavio pametni telefon koji se razvlači u tablet

0
57

Unatoč poteškoćama vezanim uz otkazivanje MWC sajma u Barceloni, brojni brendovi iz svijeta mobilnih telefona ovih dana poharali su tržište zanimljivim novitetima. TCL je, kao što se već neko vrijeme šuškalo, na tržište izašao s pametnim telefonom koji posjeduje klizni ekran pa se s lakoćom pretvara u tablet.

Uređaj izgleda poput običnog telefona sa 6,77-inčnimAMOLED zaslonom, no na pritisak samo jednog gumba i uz pomoć unutarnjih motora s bočne strane iz njega možete izvući dodatnu površinu zaslona i pretvoriti ga u tablet dijagonale od 7,8 inča.

Poznato je da je gužvanje i boranje savitljivih smartphonea veliki izazov, ali, kako stoji u najavi, problemu se u TCL-u doskočilo dužom osi i kliznim zaslonom.

Suprotno očekivanjima mnogih, mobitel i nije mnogo deblji od prosjeka. Unatoč tehnologiji koja se u njemu krije, debeo je samo 9 milimetara. Iz TCL-a tvrde kako će njihova nova tehnologija podići korisničko iskustvo na novu razinu. Korisniku se, naime, ovakvim oblikom pametnog telefona omogućuje podjela ekrana i multitasking opcije, sve potrebnije u vremenu u kojem živimo. Ono što još uvijek ostaje nepoznato jest cijena i dostupnost ovog pametnog telefona, ali i oni bi uskoro trebali biti poznati javnosti.

U ovom trenutku također još nije poznato hoće li TCL ovaj koncept pretvoriti u pravi proizvod i koji će ga hardver pokretati.

Original Article