TCL NXTPAPER zaslon stigao u pravi tablet

0
27

Prošle godine TCL je predstavio svoju NXTPAPER tehnologiju full-color zaslona koji djeluju poput papira i između ostaloga omogućuju prikazivanje videa u relativno visokim framerateovima.

Na ovogodišnjem virtualnom CES-u TCL je predstavio prvi konkretni proizvod TCL NXTPAPER, 8,88-inčni Android tablet koji dolazi s tim zaslonom.

Zaslon je o osnovi reflektirajući LCD male snage za koji je tvrtka rekla da "ponovno koristi prirodno svjetlo", uklanjajući pozadinsko osvjetljenje. Također ističu da je 36 posto tanji od tipičnih LCD-a, dok nudi veći kontrast i 65 posto bolju energetsku učinkovitost, a istovremeno nema treperenje ili štetno plavo svjetlo. Sam tablet težak je 310 grama, što je manje od Amazona Fire HD 8 (363 grama) i Galaxy Tab A 8 (320 grama) iz 2019. godine.

TCL kaže da ovo možete smatrati u osnovi LCD zaslonom s vrlo niskom podešenom svjetlinom, što znači da ćete u dobro osvijetljenim uvjetima moći lako vidjeti stvari na zaslonu jer se svjetlost reflektira u vašim očima. Kad padne mrak, još uvijek možete koristiti NXTPAPER tablet, pod uvjetom da imate izvor svjetlosti poput noćne svjetiljke ili žarulje za čitanje.

NXTPAPER može reproducirati videozapise brzinom od 30 sličica u sekundi, a tvrtka je rekla da bi u budućnosti mogli postići 60 fps. S obzirom da se u osnovi radi o LCD-u, ove brzine nisu toliko impresivne, ali su veće od tipičnih brzina osvježavanja većine E-Ink zaslona.

Osim što koristi novu tehnologiju zaslona, NXTPAPER je standardni Android 10 tablet 1,440 x 1,080 razlučivosti kojeg pokreće Mediatek MT8768e procesor uz pomoć 4 GB RAM-a i64 GB pohrane te podržava microSD kartice do 256 GB, a energiju mu pruža baterija od 5.500 mAh.

Ako ste zainteresirani za e-reader u boji koji je ujedno i punokrvni Android tablet na kojem se možete igrati i gledati filmove, moći ćete ga kupiti u Europi od travnja ove godine po cijeni od 349 eura.

Original Article