TCL Movetime MT301. TCL Movetime MT302. U praksi3. Zaključak


TCL Movetime MT30

Pametni satovi su sjajna prilika za specijalizovanu namenu, a TCL je to uvideo na vreme. Jedna od njih je možda bila više nego očigledna, ali se malo ko setio da je iskoristi. Reč je o uređaju za najmlađe koji bi modernim roditeljima pomogao da lakše kontrolišu i komuniciraju sa decom i učinio ih sigurnijim kada su ona van kuće. Pritom, kada je uz to reč o veoma simpatično dizajniranom satu, ovaj uređaj će se dopasti mlađoj populaciji i bićete sigurni da će ih uvek imati sa sobom.

TCL Movetime MT30

Nebojša Todorović

TCL Movetime MT30

Ideja iza ovog pametnog sata je vrlo jasna – Qualcomm Snapdragon Wear 2100 platforma i veseo mladalački dizajn čine ovaj sat veoma praktičnim načinom da roditelji budu u kontaktu sa svojom decom. Mlađa generacija rado prihvata moderne tehnologije, pa će svakako prihvatiti korišćenje ovakvog uređaja sa kojim će se osećati poput superheroja ili tajnog agenta.

 

Dizajn je u skladu sa namenom, potpuno jednostavan. Gumena narukvica nosi sat i lako se skida i menja, što dodatno povećava praktičnost, jer je zamena narukvice i njene boje veoma jednostavna. Takođe, jednostavnost sata se ogleda u tome što poseduje samo dva prekidača. Jedan služi za paljenje, a drugi je „SOS“ koji u hitnim slučajevima poziva roditelje u pomoć uz slanje podataka o poziciji.

Konekcija sa kompjuterom se obavlja putem konektora na zadnjoj strani uređaja. Reč je o specijalnom konektoru sa nekoliko pinova i magnetnim fiksiranjem, tako da savetujemo da ne vodite računa o ovom malom kablu čiju zamenu nećete naći lako u svakoj prodavnici.

Narukvica se lako skida nakon što dva držača prebacite iz jednog položaja u drugi. Nakon toga otkrivamo kompletno kućište, a jedini novi detalj je slot za nano SIM karticu koju ubacijete i vadite putem isporučene plastične pincete.
Article source: https://www.benchmark.rs/artikal/tcl_movetime_mt30-4452