TCL će ekskluzivno izrađivati BlackBerry telefone

BlackBerry je potvrdio pre nekoliko meseci da više neće izrađivati svoje telefone, već da će posao prepustiti trećoj strani. Kompanijini nedavni telefoni, DTEK50 i DTEK60, su dizajnirani i proizvedeni od strane kompanije TCL, kineske kompanije koja stoji iza Alcatel brenda. BlackBerry je danas najavio da je potpisao dugogodišnji sporazum o licenciranju prema kome će TCL izrađivati BlackBerry brendirane telefone.

U okviru ovog sporazuma, BlackBerry će licencirati bezbednosni softver i pakete usluga kao srodna sredstva brenda kompaniji TCL. Kineska kompanija će dizajnirati, proizvoditi, prodavati i obezbediti korisničku podršku za BlackBerry telefone. Iako TCL treba da se nosi sa hardverskim aspektom, BlackBerry će nastaviti da kontroliše i razvija sva bezbednosna i druga softverska rešenja.

TCL će upravljati prodajom i distribucijom, a takođe će služiti i kao globalni distributer BlackBerry telefona. Dogovor u suštini održava BlackBerry živim na tržištu hardvera, iako na njemu sam ne učestvuje.

BlackBerry predstavio novi Android telefon, ponovo baziran na Alcatel-ovom modelu

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/tcl_ce_ekskluzivno_izradjivati_blackberry_telefone-68818