TATA sprema 2.800 otkaza

0
108
tata-sprema-2.800-otkaza

PC Press Studio

PCPress.rs Image

TATA najavljuje 2.800 otkaza kao deo strateškog pomeranja ka zelenijoj proizvodnji čelika.

PCPress.rs Image

TATA Čelik potvrdila je zatvaranje dve visoke peći sa visokim emisijama u Velsu. Prva faza gašenja očekuje se ove godine. Gašenje peći utiče na 2.800 radnih mesta. Kompanija je potvrdila da će tokom ove godine 2.800 radnika ostati bez posla u Velikoj Britaniji, a ujedno je najavila značajne promene u poslovanju.

TATA Čelik u Velikoj Britaniji zapošljava 8.000 radnika. Na sve radnike uticaće u velikoj meri pomeranje teške industrije ka ekološkoj proizvodnji metala.

Vlada Velike Britanije planira ulaganje od 500 miliona funti za prelazak na “zeleniji” čelik, uprkos riziku za 3.000 radnih mesta. Transformacija TATA Čelika je najveća investicija za proizvodnju čelika u Velikoj Britaniji u poslednjih nekoliko decenija. Cilj ulaganja je kreiranje vodećeg centra za zelenu proizvodnju čelika u Evropi.

TATA Čelik je tokom prošle godine zapretio da ugasiti sve peći ukoliko ne dobije državnu podršku za adaptaciju proizvodnje.

Ogromno ulaganje uticaće na ukupno smanjenje emisije ugljen-dioksida za 1,5% u Velikoj Britaniji. Ekološka briga TATA Čelika dolazi nakon rata u Ukrajini. Iza velike zabrinutosti o zagađenju životne sredine, jedne od najvećih kompanija teške industrije u Evropi, leži problem ekonomske održivosti usled ogromne promene na tržištu.

Izvor: etnownews.com

SBB


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.