TASOMACHI: Behind The Twilight

0
607

Razvio ga je plodni japanski umetnik igara Nocras kroz studio jedne osobe Orbital Express, TASOMACHI: Behind The Twilight spaja prošli rad na naslovima poput The Legend of Zelda: Breath of the Wild i Pokémon Sword & Shield kako bi stvorio tihu otvorenog sveta kolekciju a-thon koja vrednuje atmosferu u odnosu na žestok izazov.

TASOMACHI: Behind the Twilight stavlјa igrače u ulogu Yukumo, mlade devojke čiji se vazdušni brod srušio u misterioznoj zemlјi prekrivenoj zloslutnom Twilight Fog. Uz pomoć bića sličnog mačkama po imenu Kogara, ona mora da putuje po raznim delovima sveta kako bi sakupila „Sources of Earth“ i raščistila maglu oživlјavajući Sacred Treesrasuta po zemlјi.

Yukumo putuje svetom pešice, skačući i penjući se preko pejzaža u potrazi za Sources da otvori nove puteve, otklјuča nove gradove kako bi istražila i popravila njen brod. Kada je u potpunosti popravljen, ona takođe može da leti po raznim TASOMACHI lokacijama da sakuplјa Sources koje na zemlјi nije mogla. Nakon što se magla podigne u određenom gradu, Yukumo će početi da nailazi na druge selјane, koji će joj možda dati Sources ako izvrši jednostavan zadatak kao što je pronalaženje balona ili skidanje plakata sa zidova. Takođe može da naiđe na knjige koje leže u blizini i opisuju znanje o svetu i poreklo Twilight Fog.

Behind The TwilightSuđenja u hramovima se obično rešavaju platformiranjem, a Yukumo koristi njene različite veštine za kretanje kroz jednostavne izazove na putu do Sacred Trees – od kojih neki predstavlјaju teške izazove u puzzle igrama kako igra traje. Pad sa ivice obično znači povratak na početak kursa, ali nema ograničenih života ili zdravstvenih barova o kojima bismo mogli da pričamo. Igrači čak mogu da preskoče zagonetke koje smatraju da su im preteške plaćajući malu sumu kovanica u teleportacijskom svetištu, a s obzirom na to koliko se kovanice rasipaju širom sveta, imajući dovolјno je redak problem. Dok kreće u njenu avanturu, Yukumo otklјučava nove sposobnosti, poput padajućeg poteza koji joj omogućava da slomi platforme, pojačanja u vazduhu za koje može da bude potrebno neko vreme da shvati i plutajućeg manevra koji se u osnovi računa kao dvostruki skok.

Behind The TwilightTASOMACHI-ev umetnički stil uzima nagoveštaje iz nedavnih Zelda igara, uklјučujući nijansiranje u stilu crtaća u skladu sa istočnoazijskom estetikom. Posebno se ističe kontrast pre i posle obnavlјanja Sacred Tree: grad je u početku bio ispunjen mračnom i zloslutnom maglom, koja se zamenjuje jarkim i toplim suncem kada se ukine kletva. Soundtrack, koji je obezbedio japanski YouTube umetnik Ujico, sadrži umirujući tehno koji se uklapa u tihi ton igre.

Igrači mogu da sačuvaju njihov napredak moleći se u posebnim svetinjama širom sveta, ali jedan od potencijalno problematičnih aspekata je čudan pristup koji TASOMACHI zauzima pri učitavanju igre. Da bi nastavili napredak igrača od mesta gde su stali, moraju da odaberu „Start“ u meniju za otvaranje igre, dok opcija „Format Save“ omogućava da krenu ispočetka. Ovo je neobično odstupanje od tipične opcije „Učitaj igru“ i moglo bi da dovede do izgublјenog napretka ako igrač toga nije svestan prvi put.

TASOMACHI-evo tehničko izvršenje može da bude grubo u određenim aspektima, a igrači želјniji izazova mogu da budu odbijeni tišim tonom igre sakuplјanja. Međutim, oni koji traže nešto umirujuće možda će se zainteresovati za živopisni i mirni svet TASOMACHI: Behind The Twilight.

TASOMACHI: Behind The Twilight was last modified: 18 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post TASOMACHI: Behind The Twilight appeared first on ITNetwork.

Original Article