TapXR predstavlja narukvicu koja omogućava upravljanje uređajima tipkanjem „u prazno“

0
44
tapxr-predstavlja-narukvicu-koja-omogucava-upravljanje-uredjajima-tipkanjem-„u-prazno“

Kalifornijski startap Tap napravio je uređaj Tap Strap koji se (za razliku od modela TapXR) sastoji iz pet povezanih prstenova koji se stavljaju na prste dominantne ruke korisnika.

Akcelerometri u svakom od tih prstenova detektuju pokrete tipkanja svakog od prstiju. Mikroprocesor u prstenu palca konvertuje te pokrete u odgovarajuće komande (različite komande za različite prste) koje se potom prenose do uparenog smartfona, tableta, laptopa ili drugog elektronskog uređaja.

TapXR radi na sličnom principu, ali dolazi u formi narukvice koja se nosi na ruci. On koristi optičke senzore kao i senzore pokreta da detektuje koji prst (ili prsti) tipkaju u datom trenutku – na obližnjoj površini – i potom prenosi relevantnu kmandu, uz preciznost od 99%, kako tvrde u kompaniji.

Uređaj se može koristiti da zameni tastaturu pune veličine, omogućavajući korisniku da kuca jednom rukom, i to brzinom od preko 70 reči u minuti. Korisnici takođe može da programiraju TapXR da prepozna i prenosi preko 100 različitih komandi. Ova tehnologija je posebno zgodna za korišćenje u VR aplikacijama, gde korisnici moraju da izdaju komande ali ne mogu da vide svoju tastaturu ili druge periferne uređaje.

TapXR je kompatibilan sa većinom velikih brendova koji proizvode kacige za virtuelnu (VR) i proširenu realnost (AR), kao i sa laptopovima i PC računarima koji koriste Windows, Mac, Linus i Chrome, i smartfonima i tabletima koji koriste iOS, Android i Windows operativne sisteme. Za 4 sata punjenja baterije dobijate 10 sati rada sa ovom narukvicom.

Read More