TAPE: Unveil the Memories

0
93

Sve počinje tako što će Iri-a provesti noć nasamo.

Ali kada naiđe na traku koju joj je ostavio njen otac, filmski stvaralac, to ubrzo postaje nešto poput noćne more. Naizgled u opasnosti, on traži pomoć. I pošto je vaš otac, očigledno ste krenuli u akciju. Avantura koja sledi je puna preokreta. I na kraju, ostavlјa vas da se pitate kome u Iria-inoj porodici možete da verujete. Ali to je radost TAPE: Unveil the Memories.

Stavlјajući u videorekorder koji vam je ostavio otac i pritisnuvši reprodukuj, jasno je da sve posle tog trenutka nije realnost. Umesto toga, Iria pokušava da u njenom umu spoji izlomlјena sećanja na njenu prošlost. To omogućava TAPE: Unveil the Memories da vas baci u neke prilično zanimlјive scenarije i uvede jedinstveni element igre: koristeći Super8 kameru, Iria može brzo da premotava unapred, unazad, pa čak i pauzira neke objekte, što predstavlјa priliku za neke zanimlјive zagonetke.

Tape 1Možda ćete naići na slomlјenu statuu, na primer, i pomoću kamere možete da je ponovo sastavite. Ali morate pravilno da uradite redosled i uverite se da se delovi ne sudaraju jedan sa drugim. Takođe može da se koristi za obnavlјanje polomlјenih predmeta kao što su vrata, iako je vaša sposobnost premotavanja unazad ili unapred ograničena metrom. Srećom, koristeći strateški postavlјene konje za lјulјanje, možete da upravlјate tim meračem da biste postigli vaš cilј.

Zagonetke zasnovane na kameri su nesumnjivo vrhunac TAPE: Unveil the Memories, omogućavajući neke istinski zagonetke koje zadirkuju mozak i koje je uglavnom zadovolјstvo rešavati. Mogu samo povremeno da budu malo nezgodne. To je priča koja će biti razlog zašto ćete ustrajati na tome – mračna priča koja vam se zaista uvlači pod kožu.

Tape-2Kažemo da ustrajte, jer postoji nekoliko problema koji vas zaista izvlače iz iskustva. Prvo je lokalizacija igre, koja uopšte nije dobra. Sa dijalozima na španskom, kao i sa svim tekstovima u svetu igre, ostaju vam titlovi i prevodi teksta da sastavite priču. Nažalost, oba su urađena po lošem standardu i puna su pravopisnih grešaka. Ipak, to je prepreka koju će većina moći da pređe.

Problematičnije je to što su programeri BlackChiliGoat Studio osetili potrebu da dodaju ogromno veliko čudovište u TAPE: Unveil the Memories koji luta određenim oblastima, primoravajući vas da koristite stealth. Ako vas uhvate, vratiće se na poslednju kontrolnu tačku na kojoj ste bili. Ovi delovi jednostavno nisu zabavni i ne dodaju ništa vredno igri. Bilo bi bolјe bez njih: zagonetke i intrigantna priča su dovolјni da to nose.

Tape 3TAPE: Unveil the Memories je igra pristojnog izgleda, a takođe ima i dovolјno lepu muziku. Šteta je što je mešavina zanimlјivih zagonetki i prilično ostvarenog pripovedanja uništena lošim stelt sekcijama koje se osećaju kao da nisu na mestu. Ipak, definitivno vredi igrati ako uživate u groznoj priči punoj preokreta. Trebaće vam samo malo strplјenja i upornosti da pređete kroz neke od njegovih susreta.

TAPE: Unveil the Memories was last modified: 26 maja, 2022 by Zoran Ristic

The post TAPE: Unveil the Memories appeared first on ITNetwork.

Original Article