Tamarin

0
290

Tamarin počinje naglim otvaranjem. Praktično bez nakuplјanja, invazija insekata ušla je u vašu šumu i opustošila zemlјu, zagađujući je i pustošeći. Zatim ste krenuli u zemlјu kako biste pronašli vašu porodicu i proterali vojsku insekata. Tamarin je jednostavan koliko se čini i narativ nikada ne prelazi ovu premisu, iako postoje osnovne teme krčenja šuma i urbanizacije.

Ali ono što je zaista tamno u Tamarin-u je da se borite protiv vojske insekata, ne koristite šape i ne napadate normalno, umesto toga, lokalni jež vam dodelјuje pištolј sa kojim ubijate insekte. Da, vi, majmun Tamarin, idete naokolo i raznosite bube i životinje do smrti. Ono što započinje dok se samo opasni majmun pretvara u majmuna koji može da ispalјuje rakete i raznese velike insekte u samo nekoliko sekundi.

Ali, iako je taj koncept pomalo čudan i van okvira, stvarna igra i pucanje ne osećaju se loše. Možete da se automatski zaklјučate na neprijatelјe koji su iznad vas i lete. U međuvremenu, tradicionalni prizemni insekti i bubice moraju da se ubiju ručnim nišanjenjem, što je manje zabavno, jer je završnica pomalo lebdeća i nije naročito precizna. Takođe ćete ubijati neprijatelјe bez oružja, tokom otvorenih područja čvorišta u igri i ima dovolјno napada da stvorite fino borbeno iskustvo, s tim što će vaš Tamarin uglavnom moći da uništava neprijatelje.

TamarinKada je u pitanju druga osnovna karakteristika Tamarin-a, 3D Platforming, igra, nažalost, pada pomalo i ne uspeva da zakuca neke važne karakteristike koje su potrebne za ovu vrstu igara. Istraživanje i lov na desetine vrsta kolekcionarskih predmeta su sjajni i uporedivi sa bilo kojom drugom igrom u žanru. Međutim, Tamarin pati od nedostatka obaveštavanja igrača o sledećem glavnom cilјu misije ili kuda da ide.

Osim jednostavnog „pokušaja spašavanja porodice“, ne postoji objektivni marker ili čak tekst koji vam govori šta da radite i kuda da idete, što nas je ostavilo da bescilјno lutamo po lokacijama, što je izgledalo kao da satima sakuplјamo po jednog Vilin konjica i pokušavamo da saznamo gde je sledeći glavni cilј misije. Većina ovih trenutaka dolazi tokom otvorenih područja čvorišta, koja su, kao rezultat toga, delovi koji najviše frustriraju, uprkos tome što je lov na kolekcionarstvo zapravo prijatan. Između ovih odelјaka imate rukavice koje su usredsređene na borbu i kroz koje se lako prodire, ali je prijatno.

TamarinNedostatak bilo kakvih objektivnih markera bio je za nas najfrustrirajući deo Tamarin-a i zbog toga smo aktivno voleli većinu istraživanja u igri. Područja nisu jasno obeležena, nije lako pronaći gde stvari mogu da se pokupe, a nedostatak mape pogoršava ove probleme do gotovo isklјučivanja igre iz frustracije.

Poslednji klјučni minus Tamarin-a je taj što se igra ponekad čini kao knjiga zaleplјena trakom zajedno. Meniji i korisnički interfejs izgledaju blјutavo i dosadno zajedno sa teksturama, mada ok, ne izgledaju posebno neverovatno, posebno za igru koja je toliko usredsređena na njeno okruženje. U istoj belešci, patili smo i od nekoliko grešaka, poput toga što smo mogli da iskočimo sa mape i beskrajno padamo, primoravajući nas na restart. I neprijatelјi koji pucaju kroz komadiće okoline. Ovi problemi ne čine Tamarin neostvarivim, ali s obzirom na činjenicu da ostatak paketa nije ništa fantastično, oni se više ističu.

Tamarin je savršeno fina igra i može da se igra. Ali, zapravo nema razloga da se igra. Iako je koncept majmuna sa pištolјem jedinstven i neobičan, platformiranje, borba i istraživanje su bolјi u drugim 3D platformama, a klasična retka era koju igra pokušava da dočara nije ni blizu onoga šta se nudilo tada ili danas sa naslovima poput Yooka-Laylee.

Kombinujte inferiornu mehaniku sa greškama, zastarelom igračkom petlјom i opštim osećajem i nedostatkom uglađenosti i Tamarin ne vredi ničije vreme, posebno sa daleko bolјim ponudama dostupnim na PS4 trenutno.

Tamarin was last modified: 30 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Tamarin appeared first on ITNetwork.

Original Article