Svih 18 igara Indiana Jones, rangirane od najgore do najbolјe

0
284

Od Atari-a do arkade i avantura zasnovanih na tekstu do puzzle igara na mobilnim uređajima, ovde su sve video igre Indiana Jones, rangirane od najgore do najbolјe.

Tokom godina, Indiana Jones je plenio pažnju bezbrojnih lјubitelјa filmova. Ali poznati arheolog i istraživač pojavio se i u mnogim video igrama. Pa, koja je video igra Indiana Jones najbolјa – a koja najgora?

Nova igra Indiana Jones kompanije Lucasfilm Games i Bethesda ponovo je pobudila interesovanje za video igre fokusirane na Dr. Jones-a. Iako su detalјi u vezi sa novom igrom retki, poslala je mnoštvo fanova u anale prošlih video igara Indiana Jones-a. Igre fokusirane na Indiana Jones-a bile su mešovite tokom godina, neke igre su definitivno bile bolјe od drugih.

Postoji i dosta video igara Young Indiana Jones, koje nisu na ovoj listi. Umesto toga, ova lista se fokusira na odraslog Indiana Jones-a, onoga koga je Harrison Ford tumačio svih ovih godina. Od naslova za mobilne uređaje do arkadnih igara i od Atari do PlayStation 2, evo svake igre Indiana Jones-a, koja je rangirana od najlošije do najbolјe.

# 18 – Najgora video igra – Indiana Jones and the Lost Puzzles
Indiana Jones and the Lost Puzzles je mobilna igra iz 2009. godine koju većina fanova verovatno samo želi da zaboravi. To je zaista samo igra Indiane Jones-a, jer igrači spajaju pločice u boji kako bi skupili bodove. Jednostavno je, ponavlјa se i neverovatno je dosadno. Čak i premisa da igrači zaista istražuju drevne ruševine pada u vodu, u ovom tanko zakrivljenom hvatanju novca, koji je očigledno samo kopija Candy Crush-a koja nosi fedoru dr Jones-a.

#17 – Indiana Jones and His Desktop Adventures
Ništa suštinski nije u redu sa Indiana Jones and His Desktop Adventures. Same avanture se generišu nasumično, što znači da se kvalitet svake od njih uveliko razlikuje. Bez koncizne priče i glumačke ekipe, igra se samo oseća malo ogoljeno.

#16 – Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Bez obzira kako se lјudi osećaju prema filmu, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull na mobilnim uređajima bio je hrabar napor da se film prilagodi video video igri koja se osećala kao jedan od klasičnih naslova 80-ih i ranih 90-ih. Na nesreću, takođe je zaglibio kao mobilna igra, sa neintuitivnim kontrolama i ponovlјiviim igranjem. Zasnovana je i na filmu koji mnogi smatraju najgorim u Indiana Jones.

#15 – Indiana Jones In Revenge Of The Ancients
Indiana Jones in Revenge of the Ancients stečeni je ukus, posebno prema modernim igračkim standardima. Objavlјena 1987. godine, ova avantura zasnovana na tekstu pristojno odrađuje igrače kroz klasične podvige Indiana Jones-a .
Nikada ranije ispričana priča koja uklјučuje drevnu silu koja bi mogla da uništi čitav svet je zapravo prilično dobra. Međutim, igru su ubrzo zasenile Indy-eve avanture na NES-u, a 2021. godine nije ni izbliza tako zabavno kao 1987. godine.

#14 – Indiana Jones In The Lost Kingdom
Sa svojim generičkim bojama i nezanimlјivom pričom, Indiana Jones In the Lost Kingdom daleko je od najveće igre u kojoj glumi Dr Jones, ali nije ni najgora. Sa šest različitih lokacija i postavkama poteškoća, bilo je nekoliko inovacija koje su sprečavale da bude dosadno. Nažalost, igra zapravo ne donosi klasičnu Indy avanturu, uprkos tome što ima prilično zanimlјivih izazova.

#13 – Raiders of the Lost Ark
Izdanje 1982. godine na Atari 2600, Raiders of the Lost Ark je adaptacija klasičnog filma za video igre. Igra se pristojno trudi da se čvrsto drži priče o filmu, ali njena podešavanja jarkih boja i pikselirana grafika često ne liče na ono što je viđeno u filmu. To nije loša Indiana Jonesa igra – jednostavno nije ni dobra.

#12 – Indiana Jones And The Staff Of Kings
Indiana Jones and the Staff of Kings objavlјeni su 2009. za Wii, Nintendo DS, PSP i PlayStation 2. Već je imao zastarelu grafiku kada je izašao, ali je možda najbolјe upamćen (i zloupotreblјen) zbog upotrebe Wii-ovih kontrola kretanja. Ono što je započelo kao pokušaj da se igrači osećaju kao da stvarno pucaju sa Indy-evim bičem, na kraju je postalo tromo, bez reakcije.
Čak i kontrole u ​​verzijama koje nisu Wii-e nisu bile sjajne, što znači da je Staff of Kings prilično srednja igra Indiana Jones-a, uprkos tome što ima neke zanimlјive dizajne nivoa i povratne pozive prema klasičnim point-and-click avanturama Indiana Jones-a. To je možda čak i jedan od razloga zbog kojih je Disney sačekao da objavi još jednu igru Indiane Jones-a, jer prodaja i kritike nisu bili naročito sjajni.

#11 – Indiana Jones And The Infernal Machine
Indiana Jones and the Infernal Machine otprilike je srednji nivo kao i video igre Indiane Jones-a. Objavlјen 1999. godine, bio je to prvi 3D deo u seriji, koji je imao rešavanje zanimlјivog igranja i puno zagonetki. Priča Infernal Machine je takođe bila dovolјno pristojna, iako je daleko od najbolјe u seriji. Sve u svemu, igrala se uglavnom poput igre Tomb Raider – iako Infernal Machine nije bio toliko dobar kao serija u kojoj je glumila Lara Croft.

#10 – Indiana Jones And The Last Crusade: The Action Game
Indiana Jones and the Last Crusade: The Action Game je upravo ono što naziv podrazumeva. To je verzija akcija više orijentisana na akciju koja je objavlјena kao podrška trećem filmu o Indiana Jones-u. Igranje je preterano lako, ali muzika i nivoi odlično rade što omogućavaju igračima da se osećaju kao u filmu, stvarajući sveukupno ugodno iskustvo.

#9 – Indiana Jones And The Fate of Atlantis: The Action Game
Da ne bude zabune sa LucasArts klasikom sa gotovo istim imenom, Indiana Jones and the Fate of Atlantis: The Action Game je više orijentisana na akciju verzija jedne od Indy-evih najvećih avantura. Ima istu radnju, ali umesto da point-and-click kroz zagonetke, igrači udaraju neprijatelјe i provlače se kroz različite nivoe igre.

#8 – LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues
LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues je lakrdijaški i zabavni obrt na filmove o Indiana Jones-u. Ovaj nastavak je preoblikovao neke sadržaje iz prva tri filma (i prve LEGO igre) i dodao fokus na novo izdani Kingdom of the Crystal Skull, za koje mnogi smatraju da je najgori od filmova Indiana Jones-a.
Možda nije iznenađujuće, jer igranje pati od previše ponavlјanja iz prve igre LEGO Indiana Jones. Takođe se previše fokusira na film koji se mnogima nije baš svideo, što čak ni zabavna igra Traveller’s Tale nije mogla da popravi.

#7 – Indiana Jones And The Temple Of Doom
Izdanje iz 1985. godine, Indiana Jones and the Temple of Doom (video igra) ima razliku kao prvo izdanje za arkade. Igra je široko pozdravlјena kao klasična arkada, a sadrži stvarne glasovne snimke Harrison Ford-a i John Williams-a. Ovo je bila prva video igra koja se zapravo osećala kao film o Indiana Jones-u, zbog čega se i danas rado pamti.

#6 – Indiana Jones And The Last Crusade
Ova verzija Indiana Jones and the Last Crusade iz 1991. razlikuje se od Action Game i Graphic Adventure. Ovaj NES klasik imao je bitmapizovane slike glumaca iz filma, nivoe preuzete direktno iz filma i neke od najbolјih sekvenci akcije koje je Nintendo Entertainment Sistem mogao da ponudi.

#5 – Indiana Jones’ Greatest Adventures
Dolaskom u Super Nintendo 1994. godine, Indiana Jones’ Greatest Adventures bio je platformer koji je usavršio igranje viđeno u The Last Crusade na NES-u i omogućio igračima da prođu kroz sve Indy-eve avanture na velikom ekranu. Igra je ostala prilično verna svim filmovima, i iako njena grafika nije bila ništa posebno, ipak je bila zabavna na SNES-u.

#4 – Indiana Jones And The Last Crusade: The Graphic Adventure
Najbolјa od igara fokusiranih na treći film, Indiana Jones and the Last Crusade: The Graphic Adventure, bila je LucasArts-ova pustolovina u najbolјem slučaju. Dodala je nekoliko inovacija, uklјučujući IQ (Indy Quotient) sistem bodova i omogućio igračima da se reše zagonetke na više načina. Ova alternativna rešenja za zagonetke i dalјe su jedan od najzanimlјivijih delova igre.
I dalјe je jedna od najbolјe recenzovanih igara Indiana Jones-a, i iako se njena grafika po savremenim standardima može da učini zastarelom, u to vreme je bila prilično sjajna. Sama igra se i dalјe prilično dobro drži, što znači da je jedna od retkih video igara u Indiana Jones-u koju je bilo zabavno igrati 2021. godine kao i kada je prvobitno objavlјena.

#3 – Indiana Jones And The Emperor’s Tomb
Indiana Jones and the Emperor’s Tomb objavlјena je 2003. godine na PC-u, PlayStation 2 i Xbox. Sa 3D grafikom i originalnom pričom, igra se osećala kao da igrači konačno doživlјavaju novi film o Indiana Jones-u. U to vreme to je bio najrealniji prikaz Indy-a u video igri – i Emperor’s Tomb uglavnom uspeva da rekreira stil i ton filmova.

#2 – LEGO Indiana Jones: The Original Adventures
Superiorna LEGO Indiana Jones igra, LEGO Indiana Jones: The Original Adventures uspela je da pomeša otkačeni osećaj Traveller’s Tales igara sa ikoničnim trenucima i nivoima Indiana Jones-a do skoro savršenstva. Priča vodi igrače kroz prva tri filma, a takođe im omogućava da kreiraju vozila i likove. Sa preko 80 likova koji mogu da se igraju iz franšize Indiana Jones, prva LEGO Indiana Jones igra je obavezna igra.

# 1 – Najbolјa video igra Indiana Jones – Indiana Jones And The Fate Of Atlantis
Indiana Jones and the Fate of Atlantis (ne sme se mešati sa Action Game verzijom) predstavlјa najbolјu dosad objavlјenu video igru Indiana Jones. Fate of Atlantis originalna priča je upečatlјiva i uzbudlјiva, a point-and-click igranje bila je približno savršeno. Takođe je imala tri različite putanje, nudeći igračima jedinstvene slagalice, međuscene, pa čak i lokacije, u zavisnosti od njihovog izbora. I dalјe se smatra jednom od najvećih avanturističkih igara svih vremena i često se nalazi na „Best of“ listama za PC igre. Ako postoji jedna video igra Indiana Jones koju vredi igrati, to je definitivno ona.

Svih 18 igara Indiana Jones, rangirane od najgore do najbolјe was last modified: 9 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Svih 18 igara Indiana Jones, rangirane od najgore do najbolјe appeared first on ITNetwork.

Original Article