Svetska internet konferencija 2021 (WIC) održana u Vudženu- učestvovao i Ilon Mask

0
213

Svetska internet konferencija 2021 (WIC), koja je 25. septembra 2021. godine otpočela u kineskom gradu Vudženu, okupila je preko 2000 učesnika iz više od 80 država. Konferencija traje do 28. septebra i bavi se najznačajnijim novitetima u sferi internet tehnologija i upravljanja sajber – prostorom. U skladu sa tim, ovogodišnji slogan konferencije je: „Ka novoj eri digitalne civilizacije – izgradnja društva sa zajedničkom budućnošću u sajber prostoru“.

PCPress.rs Image

Konferencija koja okuplja uticajne

Konferenciju čini 20 onlajn ili oflajn foruma na kojima se, uopšteno govoreći, razmatra tema borbe protiv Covid 19 pandemije, u svetlosti razvoja inovacija i savremenih internet – tehnologija i njihovog uticaja na globalnu ekonomiju. Osim toga, biće predstavljena rešenja Kine za promociju internet-razvoja.

Okupljenima je, na otvaranju, pročitano pismo kineskog predsednika, Si Đipinga, u kojem se tvrdi da je razvoj digitalnih tehnologija, u uslovima pandemije Covid 19, ostvario dubok uticaj na život i rad ljudi. Predsednik je pozvao međunarodnu zajednicu da pandemijske izazove rešava u skladu sa rastućim trendovima informatizacije, digitalizacije, umrežavanja i veštačke inteligencije. Osim toga, sugerisao je model stimulisanja vitalnosti digitalne ekonomije, poboljšanje efikasnosti digitalne vlade, optimizaciju digitalnog socijalnog okruženja, izgradnju obrasca digitalne saradnje i izgradnju digitalne bezbednosne barijere.

PCPress.rs Image

Događaji koji su se izdvojili jesu: Svetlost internet sajma, Prezentacija vodećih svetskih i tehnoloških internet-dostignuća i „Plava knjiga“ WIC-a, a okupljenima se obratio i Ilon Mask, direktor kompanije „Tesla“, govoreći o inteligentnim vozilima poboljšanim digitalnim tehnologijama. Na samom zatvaranju konferencije, 28. septembra, očekuje se dodela nagrada za svetsko internet takmičenje „Pravo u Vudžen“.

The post Svetska internet konferencija 2021 (WIC) održana u Vudženu- učestvovao i Ilon Mask first appeared on PC Press.Original Article