Sve o sajber bezbednosti – Projekat “Preduzmi ideju” predstavio novi vodič

0
58
sve-o-sajber-bezbednosti-–-projekat-“preduzmi-ideju”-predstavio-novi-vodic

PC Press Studio


PCPress.rs Image

U subotu su u okviru panela na Open IT konferenciji, Inicijativa „Digitalna Srbija”, Abstract i kompanija A1 Srbija, predstavili vodič „Uvod u sajber bezbednost” objavljen u okviru projekta „Preduzmi ideju”, a koji Inicijativa „Digitalna Srbija” sprovodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

PCPress.rs Image

Na samom događaju, prisutnima su se obratili Mikica Ivošević, tehnički direktor startapa Abstract, Ljubica Vojinović, menadžerka tima za razvoj ICT rešenja u kompaniji A1 Srbija i Marija Janjušević, menadžerka za marketing i komunikacije projekta „Preduzmi ideju”. Prisutni su imali priliku da čuju više o značaju i sadržaju vodiča kao i o najnovijim pretnjama i rešenjima u oblasti sajber bezbednosti.

“Vodič je nastao kao zbir naših prethodnih napora i iskustava u podizanju svesti o sajber bezbednosti i aktivnoj zaštiti poslovnih sistema od sajber napada. Trudili smo se da pružimo čitaocu odgovarajući kontekst svakodnevnih rizika na internetu, ali i da ponudimo rešenja u vidu jednostavnih, lično-primenjivih praksi koje značajno umanjuju stepen tog rizika. Pored toga, Vodič sadrži i deo koji se odnosi na sajber bezbednost poslovnih sistema, što ga čini koherentim i sveobuhvatnim resursom za upoznavanje i suočavanje sa aktuelnim sajber rizicima koji sve više postaju deo naših svakodnevnih života”, rekao je Mikica Ivošević, etički haker i CTO kompanije Abstract i platforme za sajber bezbednost Seif.

PCPress.rs Image
PCPress.rs Image

Vodič je kreiran tako da nudi pregled osnova sajber bezbednosti, mogućih pretnji po poslovanje i budućih trendova u ovoj oblasti. Svi zainteresovani vodič od danas mogu pronaći na sajtu projekta Preduzmi ideju – https://www.preduzmi.rs/uvod-u-sajber-bezbednost/.

“U digitalnoj eri, znatan deo našeg života povezan je sa nekom bankom podataka ili kompjuterom, te i zaštita podataka mora da se nađe visoko na listi prioriteta. Kao kompanija koja pruža internet i digitalna rešenja, usvojili smo sajber bezbednost kao važan intergrativni deo našeg poslovanja. To znači da korisnici mogu da se oslone na nas, ne samo po pitanju bezbednosnih rešenja, već i edukacije. Važno nam je da svaka osoba bude svesna potencijalnih opasnosti, lične odgovornosti i lakše prepozna i zaštiti se od sajber pretnji. Verujem da će Vodič za sajber bezbednost biti prepoznat kao vredan i koristan alat koji će studentima i mladim profesionalnicima omogući da uvek budu korak ispred kada je u pitanju sajber bezbednost”  istakla je Ljubica Vojinović, menadžerka tima za razvoj ICT rešenja u kompaniji A1 . Marija Janjušević, mendžerka za marketing i komunikacije projekta „Preduzmi ideju”   je na samom početku panela naglasila koliko su važni zajednički poduhvati poput ovog i istakla spremnost projekta „Preduzmi ideju” da nastavi širenje informacija i znanja o inovativnim tehnologijama u različitim oblastima.

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.