Sve je više onih koji koriste RCS - narednu generaciju SMS-a

Rich Communication Services (RCS) je praktično standard za narednu generaciju tekstualnih poruka i instant messenger-a. WhatsApp, Facebook Messenger, LINE i drugi sada nude funkcije koje daleko prevazilaze standardne SMS-baziranih aplikacija koje uobičajeno stižu uz telefon.

Google je objavio da sada preko 40 provajdera i proizvođača telefona koriste RCS platformu, što je porast u odnosu na prethodnu godinu kada ih je bilo 27.

RCS je GSM standard, ali je Google već neko vreme najveći zagovornik i promoter ove platforme. Google na servis gleda kao na mogućnost da Android platforma ima bar neke funkcije koje se mogu porediti sa Apple iMessage servisom.

Standardna Android Messages aplikacija je počela da podržava RCS pre oko godinu dana, a uz Jibe Google nudi platformu za lansiranje i upravljanje RCS servisima.

Tokom prethodnih godinu dana, veći broj provajdera u Evropi i Latinskoj Americi se prijavio za Google Jibe RCS cloud, uključujući kompanije America Movil, ATT, Celcom Axiata, Freedom Mobile, Oi, Telia i Telefonica. Među partnerima je i messaging servis Twilio, a ostali Google partneri su 3C, CM.com, Mobivity, OpenMarket, Smooch i drugi.

Izvor: TechCrunch

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/sve_je_vise_onih_koji_koriste_rcs_-_narednu_generaciju_sms-a-75099