Svako može da postavlja Stories na Signal

0
37

Priče (Stories) su sada dostupne svima na Signalu, omogućavajući korisnicima šifrovanog servisa za razmenu trenutnih poruka da kreiraju i dele slike, video zapise i tekstove koji automatski ističu nakon 24 sata.

PCPress.rs Image

Ova funkcija je prvi put objavljena prošlog meseca na forumu zajednice Signal, gde je prvobitno bila dostupna Signalovim beta testerima. Sada je ova funkcija dostupna na najnovijoj verziji Signala (v6.0) za sve Android i iOS korisnike danas, uz podršku za desktop računare „uskoro“.

Korisnici signala će imati fleksibilnost da diktiraju ko može da vidi njihove priče tako što će otići u Podešavanja > Priče. Odatle, korisnici mogu da ograniče koje signalne veze mogu da vide sadržaj, bilo odobravanjem odabranih kontakata i postojećih grupnih ćaskanja ili ručnim skrivanjem priča od određenih ljudi. Svako u postojećim grupnim ćaskanjima može da vidi zajedničku priču pored komentara i reakcija drugih članova grupe.

Takođe možete ograničiti priče na određene grupe, kao što su članovi porodice ili saradnici. Kao i kod svih funkcija ugrađenih u Signal, priče su šifrovane od kraja do kraja i stoga su nedostupne svima za koje niste naveli da ih pregledaju — uključujući i sam Signal. Priče će automatski nestati 24 sata nakon deljenja, a možete ih i ručno izbrisati ako treba da ih brzo uklonite.

Priče mogu izgledati kao neobičan (ili čak dosadan) dodatak servisu sa tako jakim fokusom na privatnost i bezbednost, ali Signal tvrdi da je to „jedan od najčešćih zahteva za funkcije“ svojih globalnih korisnika.

Za one od vas koji ne žele da vide Stories drugih korisnika ili da ih sami kreiraju i dele, možete da onemogućite ovu funkciju tako što ćete otići u Podešavanja > Priče > Isključi priče. Signal neće obavestiti ni kontakte ni prijatelje da ste odbili da gledate njihove priče, tako da ćete morati sami da im priznate ako ste na licu mesta za bilo koji video za koji misle da su vam poslali način.

Izvor: TheVerge

The post Svako može da postavlja Stories na Signal first appeared on PC Press.Original Article