Superkompjuteri i veštačka inteligencija ubuduće još moćniji

0
79
superkompjuteri-i-vestacka-inteligencija-ubuduce-jos-mocniji

Kompanija Huawei je zahvaljujući Ethernet Lossless dostignuću u domenu CloudEngine svičeva za data centre, postala prvi proizvođač Cloud opreme i servisa čijim inženjerima i naučnicima je pošlo za rukom da pošalju pakete podataka bez ikakvih gubitaka. Ovom tehnologijom Huawei će ostaviti veliki trag i izvršiti značajan uticaj na globalno tržište data centara.

PCPress.rs Image

Najnovija tehnologija rezultat je integracije iLossless inteligentnog Huawei (nedestruktivnog) algoritma, koji je kompaniji pomogao da postigne prenos paketa bez gubitaka na mreži. Da bi postigao ovako važan tehnološki napredak, Huawei je morao da dodatno, uz automatske, napravi i manuelne integracije i optimizaciju mreže, čime je istovremeno postignuta najveća propusnost sa najnižom latencijom tj. kašnjenjem.

Kako bi dokazala teorijska otkrića u praksi, kompanija je, zajedno sa partnerima, sprovela niz kompleksnih testova o karakteristikama, performansama, kašnjenju i stopi gubitka paketa podataka u okviru CloudEngine serije svičeva. Takođe, da bi ovo izuzetno važno industrijsko dostignuće adekvatno dokumentovao, Huawei je postao partner nezavisne organizacije za evaluaciju.

Rezultati pokazuju da su Huawei CloudEngine svičevi za data centre u potpunosti sposobni za nulti gubitak paketa podataka, nisku latenciju, visoku propusnost i istovremenu visoku pouzdanost bez gubitaka tokom prenosa“, zaključak je Huawei tima naučnika i istraživača. “Huawei CloudEngine svičevi prošli su testove ne samo bez gubitaka, nego i bez zagušenja mreže, prekida saobraćaja i uz kontinuirano praćenje parametara i zagarantovanu pouzdanost, postajući prvi proizvođač u industriji kojem bi trebalo da bude odobren ovaj atest“.

Šta sve omogućava Huawei Ethernet CloudEngine

Termin Lossless Ethernet (Ethernet mreža bez gubitaka) isprepletan je sa Data Center Bridging protokolom (DCB), koji se koristi za eliminisanje gubitaka tokom saobraćaja u sklopu Ethernet infrastrukture. Eliminacija gubitaka postiže se prekoračenjem bafer zone izabranog profila za saobraćaj.

PCPress.rs Image

Ova tehnologija ima karakteristike kako inteligentnog RDMA, tako i balansiranja opterećenja na nivou mreže, i postiže nulti gubitak tokom slanja podataka i propusnost od preko 98 odsto. Široko se koristi u sistemima mašinskog učenja i veštačke inteligencije, ali i u kompjuterima visokih performansi – superkompjuterima.

Uspešan završetak testa Huawei CloudEngine svičeva za data centre pokazuje konkurentnost Huawei Inteligentan Ethernet mreža bez gubitaka podataka, i to najviše u AI i HPC segmentima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.