Super Meat Boy Forever

0
325

Izmišlјanje klasika je teško. U vremenu od objavlјivanja 2010. godine, Super Meat Boy stekao je reputaciju zahtevnog, ali nagrađujućeg platformiranja svih vremena. Nјegove frenetične, manijakalne i ultra zahtevne poteškoće učinile su ga hitom gotovo preko noći i dobio je portove na brojnim konzolama, uklјučujući nedavno i Nintendo Switch.

Super Meat Boy Forever ima za cilј da promeni formulu zauzimanjem istih uskih, zahtevnih nivoa i transponovanjem na auto-trkača. Ovaj nastavak povećava ulog dodavanjem novih sposobnosti, uklјučujući opciju za napad na neprijatelјe, i novi dinamički nivo sistem koji pruža igračima 7200 različitih kurseva za pobedu.

Aspekt automatskog trčanja bio je dodatak koji je izazvao zabrinutost pre igranja igre, jer nam se svidela preciznost koju je original tražio. Srećom, automatsko pokretanje igre zapravo se oseća sveže, unoseći novu dinamiku u igranje i menjajući način na koji igrači pristupaju zagonetkama i zamkama u svetu.

Iako bi vam Super Meat Boy prvobitno dopustio da igrate konzervativno, pružajući vam priliku da zastanete pre nego što se bavite, Forever se oseća neverovatno neposredno. Beskrajno trčanje vašeg lika nameće reakcije u deliću sekunde. Veći deo igranja i dalјe je usredsređen na pokušaje i greške, ali postoje trenuci u kojima ćete se probiti kroz nivo u prvom pokušaju – a osećaj koji izaziva je jedno čisto ushićenje.

Super Meat Boy ForeverMeđutim, automatsko pokretanje može da bude izvor frustracije zbog načina na koji se grade nivoi. Tih 7200 nivoa izgrađeno je od gomile prepreka koje su nasumično spojene da bi se stvorili nivoi. Tamo gde je svaki nivo ručno rađen u originalu, nivoi se sada osećaju kao obična zbirka prepreka. U Forever-u ne postoji isti nivo brige i pažnje i to je prava šteta jer je to deo onoga zbog čega se ovaj nastavak oseća inferiorno.

Ako una nešto što je Super Meat Boy pogodilo, bilo je to koliko su kontrole bile fluidne i odzivne. Forever se ne razlikuje, poput Super Meat Boy-a, Bandage Girl i celokupne ekipe koja se oseća kao produžetak vašeg unosa. Iako možda više ne kontrolišete trčanje, možete da skačete, udarate i kližete se po nivoima, koristeći svaku radnju na razne načine. Impresivno je koliki je opseg pokreta sa tako ograničenom šemom upravlјanja, a osećamo da je to način na koji Forever zaista blista.Super Meat Boy ForeverIpak je to potrebno, jer Forever-ovi nasumično generisani nivoi mogu da budu neverovatno izazovni, uz neke od najtežih prepreka u seriji do danas. Ti nasumično generisani nivoi mogu da se osećaju neverovatno kazneno, čak i u poređenju sa prvim naslovom. Mislili smo da je automatsko pokretanje Forever-a možda učinilo pristupačnijim od prethodnika, ali to nije slučaj jer smo se se redovno zaglavljivali.

Jedno od najvećih pobolјšanja u Forever-u su vizuelni elementi. Cela glumačka postava izgleda oštrije i detalјnije nego ikada pre, udišući još više života u raznolik dizajn likova. Svet oko Super Meat Boy-a i danas izgleda gušći, s puno boja i dubine koji svet oživlјavaju. Tek kada se vratite na originalni Super Meat Boy, primetite koliko je ostario u proteklih deset godina i koliko su dobrodošle ove nove vizuelne nadogradnje.

Nadogradnje na stranu, čini se da se Forever odriče jedne stvari u korist promene formule, a to je jednostavnost. Igrač Super Meat Boy-a proizašao je iz toga koliko je jednostavno bilo igranje. Mogli ste da skačete i krećete se, i to je bilo otprilike to. U Forever-u, dodavanje bliske borbe, novih vrsta neprijatelјa i pojačanja narušava tu jednostavnost i ne uspeva da premaši ono što je pre bilo. Ovi dodaci igranju posebno su frustrirajući kada igra retko odvoji vreme da vam objasni novog neprijatelјa ili stavku, što znači da često morate da pogodite, a originalan jednostavan smisao svrhe gubi se među grozdom bespotrebnih „pobolјšanja“.

Super Meat Boy Forever je zanimlјiv nastavak. Pokušava da se nadoveže na nasleđe njegovog prethodnika, ali dodaci koje donosi na tablu ne mogu da ga podignu iznad jednostavnosti originala. Ažurirani vizualni elementi su dobrodošli, ali Super Meat Boy Forever je klasičan primer previše napora da se inovira, a istovremeno se gubi iz vida šta je seriju učinilo toliko volјenom.

Super Meat Boy Forever was last modified: 23 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Super Meat Boy Forever appeared first on ITNetwork.

Original Article