Super Mario Run je iOS aplikacija koja trenutno donosi najveću zaradu

Nintendo je juče objavio da je Super Mario Run konačno dostupan za preuzimanje na iOS uređajima. S obzirom na popularnost Mario franšize, ne predstavlja iznenađenje da je u roku od nekoliko sati igra uspela da postane najpopularnija “free” igra na iTunes App Store-u, kao i “top grossing” aplikacija.

Za one koji se pitaju kako je moguće da jedna aplikacija bude na dve ovakve liste, razlog je to što je Super Mario Run igra besplatna za preuzimanje. Međutim, kako bi se otključala kompletna igra i sve njene funkcije, igrači moraju da plate 10 dolara kroz in-app kupovinu. Oni koji to žele mogu je igrati i besplatno, ali su ovim limitirani na samo prva tri nivoa igre.

mariotopcharts.jpg

Trenutno, Super Mario Run je primljen veoma dobro sa velikim brojem pozitivnih opisa. Postoji i veliki broj negativnih reakcija, ali su one najviše fokusirane na cenu igre i činjenicu da je za igranje potrebna stalna internet konekcija.

Očekuje se da bi igra mogla zaraditi oko 60 miliona dolara tokom prvog meseca, a istraživačka kompanija SuperData predviđa oko 30 miliona preuzimanja igre u narednim mesecima.

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/super_mario_run_je_ios_aplikacija_koja_trenutno_donosi_najvecu_zaradu-68833