Super Mario Bros film obara rekorde u bioskopima

0
55
super-mario-bros-film-obara-rekorde-u-bioskopima

Posle velikog iščekivanja, film Super Mario Bros. je tu i ruši rekorde levo i desno, već se učvrstio kao jedna od najzanosnijih adaptacija video igara uprkos premijeri pre samo nekoliko dana. Tokom uskršnjeg vikenda (na Zapadu), film Super Mario Bros. uspeo je da ostvari zaista impresivan ulov od preko 350 miliona dolara.

Donevši 377 miliona dolara širom sveta tokom svog otvaranja Uskršnjeg vikenda, film Super Mario Bros. ne samo da obara rekorde za adaptacije igara, već i za bioskope u celini, uspevajući da ostvari najveću premijeru u 2023. godini do sada – nadmašivši Ant-Man and the Wasp: Quantumania, sa 225,3 miliona dolara.

Nije iznenađujuće da je film takođe daleko najuspešnija adaptacija video igre, nadmašivši početni skup Warcraft-a iz 2016. od 210 miliona dolara. Međutim, možda najupečatljiviji podvig je činjenica da je film The Super Mario Bros. nadmašio bioskopskog titana koji je Frozen 2 – za dlaku nadmašivši njegov debi od 358 miliona dolara čime je postigao najveće otvaranje animiranog filma u svetu svih vremena.

Najnoviji podaci nakon nedelju dana u bioskopima pokazuju da je film Super Mario Bros. već na 4. mestu kao filmska adaptacija video igre sa najvećom zaradom – nadmašivši oba filma Sonic the Hedgehog (320 miliona dolara i 405 miliona dolara respektivno).

Štaviše, sa mestom broj 1 koje drži Warcraft i njegovom ukupnom zaradom na blagajnama od 439 miliona dolara, sa sigurnošću se može pretpostaviti da će u ne tako dalekoj budućnosti film Super Mario Bros. postati film sa najvećom zaradom zasnovan na video igri. Moraćemo da sačekamo i vidimo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More