Suosnivač studija Obsidian želi povratak Fallout serijala

0
38
suosnivac-studija-obsidian-zeli-povratak-fallout-serijala

Tokom 2022. godine, čuli smo glasine da bi Obsidian mogao da vrati Fallout franšizu kako bi pomogao u ublažavanju dugog čekanja na Bethesdin Fallout 5. Nakon toga, rukovodstvo Obsidian-a je više puta izrazilo interesovanje za povratak Fallout-u, a ovaj trend se nastavio i do 2023. godine.

Čuli smo od generalnog direktora Obsidiana, Fergusa Urkuharta, u nekoliko navrata poslednjih meseci, kako bi voleo da ponovo radi na Fallout igrama. Za početak 2023, Urkuhart je to još jednom izrazio u intervjuu za Game Pressure, rekavši „Voleo bih da napravim još jedan Fallout pre nego što se penzionišem. Ne znam kada je to, nemam datum mog penzionisanja. Smešno je – možete reći da već imam 52, ili samo 52. To je jedno od ta dva, u zavisnosti od dana. Nadam se da će se to dogoditi, ali moraćemo da sačekamo i vidimo.”

Iako bi Fallout mogao biti u budućnosti Obsidiana, trenutno je studio fokusiran na svoja sledeća dva glavna RPG-a – Avowed i The Outer Worlds 2. Zanimljivo je da je The Outer Worlds inspirisan Fallout naslovima, iako na kraju dve franšize imaju veoma različit svet i teme .

Bethesda Game Studios ima neke ideje na papiru za Fallout 5. Međutim, studio trenutno ima pun raspored sa Starfield, koji bi trebalo da bude objavljen ove godine, i The Elder Scrolls 6, koji je najavljen još 2018. godine i koji će izaći pre Fallout 5. S obzirom na uobičajene vremenske rokove razvoja Bethesde, možda ćemo videti Fallout 5 tek 2030-ih. Čini se da je to užasno dugo vremena da jedna od najpopularnijih RPG franšiza u igrama ostane u pozadini.

Čini se da Obsidian trenutno ne planira sopstvenu Fallout igru. Međutim, Urkuhart je u intervjuu dodao da bi studio konačno mogao da počne da priča o novim projektima krajem 2023. godine, što bi takođe moglo da ukaže na to da je jedan od njegovih glavnih RPG-a pri kraju razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More