Summer Game Fest privlači izdavače koji neće biti na E3 2023

0
70
summer-game-fest-privlaci-izdavace-koji-nece-biti-na-e3-2023

Iako je Ubisoft planirao da bude deo E3 2023, izdavač je ove nedelje najavio da više neće prisustvovati događaju niti biti domaćin prezentacije na E3. Umesto toga, kompanija će biti domaćin sopstvenog Ubisoft Forward događaja, u partnerstvu sa novoformiranim E3 rivalom Džefa Kejlija, Summer Game Fest-om.

Summer Game Fest je počeo pre nekoliko godina kao digitalni događaj koji je zamenio E3, koji je otkazan 2020. i 2021. godine zbog pandemije Covid-19. U 2022. Summer Game Fest se transformisao u seriju fizičkih i digitalnih događaja, a izdavači koji bi obično prisustvovali E3 sada učestvuju u Kejlijvoj alternativi.

Obzirom da Ubisoft sada potvrđuje planove za najavu novih igara ovog leta kao deo Summer Game Fest-a, izgleda da će i drugi izdavači učiniti isto. U ovom scenariju, umesto da troše na prostor za štandove i druge troškove vezane za E3, izdavači mogu da organizuju sopstvene digitalne događaje u partnerstvu sa Summer Game Fest, a manji developeri ili izdavači mogu da pošalju nove trejlere koji će biti objavljeni na  streamu umesto toga.

Postoje izveštaji da se izdavači poput SEGA takođe povlače sa E3 ove godine, što čini verovatnom da će događaj biti ponovo otkazan četvrtu godinu zaredom. Ako se to dogodi, malo je verovatno da ćemo se E3 ikada vratiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More