Subnautica i Super Meat Boy će uskoro biti besplatni na Epic Store

Epic je rešio da ozbiljno zakorači u borbu za tržište digitalnih prodavnica igara, ali videćemo koliko će u toj borbi uspeti da prikupi publike.

Do sada, i pored brojne konkurencije kao što su GOG i drugi, Steam je i dalje neprikosnoveni kralj ovog segmenta tržišta, ali Epic želi da pre svega ponudi ozbiljne povlastice developerima kako bi igru plasirali kroz njihov servis, u vidu bolje podrške i 88% zarade od prodaje, što je značajno više od 70%, koliko developeri dobijaju na Steamu.

Prvi potez u privlačenju nove publike jeste deljenje besplatnih igara, pa će tako tokom decembra i januara Epic dati svima dve besplatne igre. Najpre će odlična podmorska svemirska horor avantura Subnautica biti besplatna od 14. do 27. decembra, a zatim će i čuveni Super Meat Boy doći besplatno svakom ko napravi nalog na Epic Store.

Ako ništa, makar će mnogi napraviti naloge kako bi dobili ove igre tamo, ali će Epicu svakako trebati još jako, jako puno vremena kako bi uspeli makar i delić tržišta od Steama da pokupe. Vreme će pokazati u kom će pravcu otići ta priča, a u međuvremenu uživajte u besplatnim igrama.

Original Article