Studio koji je pomogao u razvoju Halo i Minecraft, SkyBox Labs, kupljen od strane NetEase

0
46
studio-koji-je-pomogao-u-razvoju-halo-i-minecraft,-skybox-labs,-kupljen-od-strane-netease

SkyBox Labs nije nužno poznat po specifičnim igrama koje je studio razvio. Međutim, pomogao je u razvoju svetski poznatih franšiza kao što su Halo, Age of Empires i Minecraft. NetEase je sada kupio SkyBok Labs, nadajući se da će doneti deo te stručnosti u svoje redove.

SkyBok Labs je kanadski studio za igre koji su 2011. godine osnovali EA veterani. Tokom poslednjih 12 godina, studio je uglavnom razvijao igre sa Microsoft Studios, kao što su Age of Empires II HD ekspanzije, Age of Mythology i Rise of Nations proširena izdanja, Halo serija, pa čak i Minecraft.

Za to vreme, studio je još uvek razvio nekoliko naslova samostalno, odnosno Dragon Arena, Parade Runner, Tastee: Lethal Tactics i Stella, i ko-razvio je EA Sports UFC. U ovom trenutku, studio radi na Fallout 76, Halo Infinite i raznim Minecraft igrama.

Prema NetEase Games, SkyBok Labs će raditi nezavisno od svoje nove matične kompanije dok nastavlja da razvija igre za PC i konzole sa svojim trenutnim partnerima. Prema rečima Šjang Konga, suosnivača SkyBok Labs-a, odluka o kupovini studija sa sedištem u Vankuveru bila je povećanje prisustva kompanije u Kanadi i zajednički razvoj više AAA igara za neke od najvećih studija za igre širom sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More