Studio iza Hitman serijala, IO Interactive, je imao prilično atraktivne ponude za otkup

0
47

Nakod dugogodišnjeg funkcionisanja pod okriljem japanskog izdavača Square Enix, studio IO Interactive je rešio da se okuša u samostalnim vodama kao developer i izdavač.

Kao samostalan, IO Interactive je imao priličnog uspeha sa svojim Hitman serijalom, pogotovu sa najsvežijim ostvarenjem Hitman 3, a nedavno je najavljena igra o popularnom agentu Džejmsu Bondu. Tokom perioda samostalnosti, studio je dobijao razne primamljive ponude za otkup, kojima se do sada odupreo.

Direktor studija, Hakan Abrak, navodi da je dosta kompanija ponudilo solidnu količinu sumu novca koji bi umanjio finansijsku neizvesnost u studiju i pomogao razvoj projekata. Iako su, kako navodi, u pojedinim momentima bili blizu prihvatanja nekih ponuda, to nije učinjeno kako bi ostali nezavisni i kako ne bi postojao spoljašnji uticaj na tok razvoja igara. Jedan od investitora je čak prišao sa idejom da se Hitman igra osmisli u free2play formatu, što je bila primamljiva ideja, ali ne skladna za Hitman igre.

U istom intervjuu za IGN, navedeno je da je prvoj Hitman igri u novom serijalu iz 2016. godine bilo potrebno čak 4 godine da povrati troškove produkcije, dvojci je za to trebalo nešto manje, a treći deo je to uspeo za nedelju dana.

The post Studio iza Hitman serijala, IO Interactive, je imao prilično atraktivne ponude za otkup appeared first on PLAY!.

Original Article