Studio iza Forspoken se pripaja Square Enix-u nakon samo jedne igre

0
45
studio-iza-forspoken-se-pripaja-square-enix-u-nakon-samo-jedne-igre

FOTO: Luminous Productions

Može se sa sigurnošću reći da Forspoken nije imao najbolje lansiranje. Naslov otvorenog sveta bio je prva igra koja je u potpunosti razvijena u okviru Luminous Productions – studija formiranog prvenstveno od developera iza Final Fantasy XV. Nažalost, čini se da ova inicijativa nije uspela, jer se Luminous Productions sada ponovo spaja sa Square Enix-om.

Square Enix Holdings je objavio saopštenje u kojem je najavilo vest, rekavši „SQUARE ENIX HOLDINGS CO., LTD. najavljuje da će spojiti svoju podružnicu u potpunom vlasništvu Luminous Productions Co., Ltd. u svoju podružnicu u potpunom vlasništvu SQUARE ENIX CO., LTD. stupa na snagu od ponedeljka, 1. maja 2023.

Nakon ovoga, zvanična Twitter stranica Luminous Productions ponudila je dodatne informacije o ovom pitanju, rekavši: „Možda ste čuli vest da se Luminous Productions spaja sa Square Enix. Počevši od 1. maja, naš talentovani tim će se pridružiti Square Enixu kako bi pružio nova, inovativna iskustva igranja igračima širom sveta.”

Tim je nastavio: „Između sada i tada ostajemo potpuno fokusirani na ‘Forspoken’. Trenutno radimo na prethodno najavljenoj zakrpi za rešavanje ukupnih performansi igre (uskoro ćemo isporučiti ažuriranje), a DLC, „In Tanta We Trust“, je na putu za izdavanje ovog leta. Hvala vam još jednom na strpljenju i podršci!”

Šteta je videti da Luminous Productions više ne postoji nakon samo 5 godina i razvija samo jedan naslov (dva ako računate njihov rad na FFXV). Ipak, s obzirom na komercijalni i kritički prijem Forspoken-a, to možda i nije previše iznenađujuće. Nadamo se da će tim bolje proći u svojim budućim nastojanjima.

An Update from Luminous Productions pic.twitter.com/fbDENflRhj

— Luminous Productions (@LumiPro_EN) February 28, 2023

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More