Studio Frogwares predstavio novu Sherlock Holmes igru, stiže 2021. godine

0
36

Ukrajinski studio Frogwares iza sebe ima bogatu istoriju naslova inspirisanih detektivom baziranim na delima Artura Konana Dojla, koja je tokom prošle godine bila prožeta problemima vezanim za istek licence čiji je vlasnik bio Focus Home Interactive.

Problem sa licencom je razrešen i sada je pred vama najnovija igra u kojoj je glavni junak Šerlok Holms. Studio koji je nedavno doneo lavkraftovski The Sinking City, sada radi na naslovu Sherlock Holmes: Chapter One. Drugi deo naslova upućuje na to da će biti više poglavlja i da će u ovom slučaju to biti saga igara vezanih za promoćurnog detektiva.

U ekskluzivnom intervjuu za portal GameSpot otkriveno je da će se igra baviti mlađim, neiskusnim Šerlokom na samom početku karijere. Kako kažu developeri cilj je da se otkrije više detalja o Šerlokovom poreklu, sa mekšom stranom, kao i razlozima zbog kojih je postao odličan detektiv.

Igra je smeštena u jednom gradiću na obali Mediterana, gde je moguće istraživati brojne tajne koje se kriju, ali kako bi to pošlo za rukom potrebno je uklopiti se sa stanovništvom. Kada su u pitanju mehanike rešavanja slučajeva, one su kreirane po uzoru na pošle naslove(Sinking City, Sherlock Devil’s Daughter), pošto je pred igračima potpuna sloboda u pristupu rešavanja misterija, pa će verovatno biti moguće na sebe preuzeti više stvari izjedna.

Borbeni sistem će biti protkan umećima Šerloka, pošto će zahvaljujući moćima dedukcije lako uočavati slabe tačke neprijatelja i završavati sve na brzinu. U intervjuu za Gamespot je navedeno da borbe neće biti preterano mnogo prisutne, već će se naći samo tamo gde ima smisla. Sasvim pošteno za Sherlock Holmes igru.

Sherlock Holmes: Chapter One izlazi negde tokom 2021. godine za PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, i verovatno za Switch. Tačniji datum izlaska će biti naknadno objavljen, kada se smiri situacija sa korona virusom

The post Studio Frogwares predstavio novu Sherlock Holmes igru, stiže 2021. godine appeared first on PLAY!.

Original Article